У Костополі викрили корупційну схему реєстрації об’єктів нерухомості

28.04.2019 18:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Днями у Костополі оперативники управління захисту економіки Нацполіції викрили Корупційну схему реєстрації об’єктів нерухомості. Поліцейські затримали осіб, які мали доступ до державного реєстру нерухомості. Як повідомляє «Рівне вечірнє», у справі фігурує три особи, серед яких – колишній начальник вже ліквідованого районного відділення державної реєстрації.

Правоохоронці повідомляють, що «за сприяння у виготовленні технічних паспортів на три об’єкти нерухомості (із внесеними завідомо недостовірними відомостями), а також здійснення їх подальшої реєстрації в реєстрі речових прав нерухомого майна фігуранти справи вимагали 3600 доларів США».

Кошти отримували у два етапи. Під час другого етапу одного з фігурантів справи затримали, вилучивши у нього 2600 доларів США. Ще частину коштів неправомірної вигоди з першої передачі вилучили під час обшуку робочого місця.

Як вдалося дізнатися кореспонденту РВ з власних джерел, у Костополі затримали колишнього начальника районного відділення реєстрації Тараса Марчука, який ще минулого року працював у реєстраційному офісі Бабинської ОТГ.

За даними, які отримала редакція, п.Марчук не пройшов переатестацію і не зміг продовжити термін дії своєї ліцензії, тож втратив ключ доступу до державного реєстру. Проте чоловік свою діяльність реєстратора не припинив.

За даними слідства, костопільчанин використовував ключ доступу до держреєстру свого колеги з Рокитнівського району.

А третій фігурант справи, працівник приватного товариства, яке спеціалізується на виготовленні технічних паспортів, вносив у документи неправдиві дані.

Полки що жодному з трьох учасників про підозру не оголошено. Окрім того, чоловіків не затримували в ІТТ. Правоохоронці ще збирають докази та чекають на результати експертиз, які мають встановити підробки та порушення.

 

Джерело: https://rivnepost.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews