Негода наробила лиха у Смизькій ОТГ (Фото)

01.05.2019 12:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Напередодні Великодня негода принесла біду в село Онишківці Смизької ОТГ, що на Рівненщині.

У суботу, 27 квітня, негода налякала жителів с. Онишківці - спочатку сильний град, який згодом перетворився на зливу, не віщував нічого надзвичайного. Але вже за кілька хвилин вода ринула з такою силою, що почала зносити усе на своєму шляху, рівень води почав різко рости, а оскільки система водовідведення не була облаштована належним чином, то за 40 хвилин затопило найближчі будівлі.

Про це повідомила заступниця голови Смизької ОТГ Вікторія Костюк.

«Тільки уявіть силу потоку, який зміг розмити дорогу, вимощену кам"яною бруківкою... Служба автомобільних доріг у Рівненській області має приступити до усунення наслідків стихії.

Найбільше від негоди постраждало господарство Катя Гудзікевич, вчительки початкових класів філії Turja Schkola в с. Онишківці. Вода не тільки затопила господарські будівлі, гараж, підвал, літню кухню, пошкодила автомобіль, а й забрала життя свійських тварин (кури, свині), знищила запаси зерна, харчових продуктів».

Катерина одна виховує двох чарівних доньок. На Великдень вона залишилася сам-на-сам з наслідками стихії, бо замість святкування довелося вивозити з двору загиблих тарин, сміття, болото, відвозити в ремонт затоплений автомобіль.

Молодіжна рада звертається до небайдужих людей про допомогу Катерині, яка вже не вірила, що переживе горе, що на неї звалилося так зненацька. Зараз жінці потрібна моральна та фінансова підтримка, робочі руки, щоб очистити вулицю від намули та сміття, а також відновлена система водовідведення, яка в майбутньому дозволить запобігти подібним випадкам (адже, за словами жителів села, такі підтоплення вже відбуваються не вперше, але в минулому їх масштаби були набагато менші).

«Просимо допомогти Катерині та її сім'ї особливо у ці дні, коли ми святкуємо Світле Христове Воскресіння», - звертається до громадян Вікторія Костюк.

Кошти можна перерахувати на картку "Приватбанку" 5168 7573 5456 5154 на ім'я Гудзікевич Катерини Миколаївни.

null
 
null
null
null
null
null
null
null
null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews