Новому Президенту Зеленському подарували Острозьку Біблію

01.05.2019 18:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

30 квітня у Михайлівському Золотоверхому монастирі новообраний Президент України Володимир Зеленський мав зустріч з предстоятелем Православної церкви України (ПЦУ) митрополитом Епіфанієм, про що повідомляє прес-служба ПЦУ.

Під час зустрічі йшлося про конфлікт на Донбасі, боротьбу з корупцією та подолання бідності. На кінець зустрічі предстоятель ПЦУ подарував новообраному президенту репринтне видання Острозької Біблії – першого повного друкованого тексту Старого і Нового Заповітів слов’янською мовою, надрукованого наприкінці XVI століття.

null
 Фото - сайт Район. Острог

Нагадаємо: нещодавно Митрополит Епіфаній побував в Острозі, де взяв участь у заходах із нагоди 25-річчя відновлення Острозької академії. 

Як зазначають музейники, нині у світі є близько 350 книг Острозької Біблії 1581 року. Три з них зберігають в Острозі: дві – у Музеї книги, одну – в Острозькій академії.

 Джерело: https://ostrog.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews