У Рівному скерували до суду справу 36-річного викрадача елітних позашляховиків

03.05.2019 21:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Слідчі слідчого управління за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно 36-річного жителя Рівного за фактами незаконного заволодіння трьома дороговартісними авто.

До поліції четвертого лютого 2018 року повідомила 40-річна жителька села Ільпінь Здолбунівського району, що невідома особа викрала її автомобіль «Range Rover Sport», який вона залишила на подвір’ї власного господарства.

Через десять днів за допомогою розшукати викрадений «Lexus LS 460» до поліції звернувся 35-річний житель Рівного, який припаркував позашляховик у дворі багатоповерхівки на вулиці Небесної Сотні обласного центру.

Того ж дня зникає ще один позашляховик «Toyota RAV4» 46-річної жительки Рівного біля житлового будинку на вулиці Євгена Коновальця.

У результаті злагоджених та професійно проведених слідчих та розшукових заходів оперативникам карного розшуку поліції області вдалося вийти на слід зловмисника. Слідчі слідчого управління зібрали достатню доказову базу, аби довести вину 36-річного рівнянина. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України: незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало великої матеріальної шкоди. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Під час досудового розслідування підозрюваний свою вину не визнав і зі слідством не співпрацював. Наразі тривають розшукові заходи щодо встановлення осіб спільників обвинуваченого та місце знаходження автомобілів «Lexus LS 460» та «Toyota RAV4». Позашляховик «Range Rover Sport» повернули жительці Здолбунівщини. В загальному сума завданих власникам транспортних засобів збитків становить понад два мільйони гривень. 

Підготовче засідання у справі 36-річного рівнянина відбудеться невдовзі у Рівненському міському суді. Санкція інкримінованої підсудному статті передбачає  від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews