«Добрі справи краще слів!», - молодіжна рада Смизької ОТГ (Фото)

05.05.2019 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині третього травня зібралася молодіжна спільнота Смизької ОТГ, щоб підсумувати роботу за квітень та погодити план заходів на травень.

Перше питання порядку денного Молодіжна рада Смизької громади - фінансовий звіт щодо сортування та вивезення скла з лісу в с. Мартинівка:
- зібралося 22 волонтери (молодь, місцеві жителі, лісники);
- кожен виділив 5 годин на сортування та збір, хлопці витратили 19 годин на вантаження та вивезення;
- зібрали 2418 скляних пляшок та 176 мішків битого скла загальною вагою 6,8 т;
- бус Романа Шуршило подолав 432 км, щоб вивезти усе зібране скло з лісу до пунктів прийому;
- небайдужі люди з різних куточків України зібрали 1344 грн, за які ми придбали 48 л пального;
- за скло ми отримали 1973 грн, які сьогодні передали Ірина Клімова, сестрі Тараса;
- 1514 перепостів статті про справу Тараса розповсюдили інформацію по всій території України як добру практику екологічного виховання;
- канали 1+1Телеканал "Рівне 1"Канал 2+2 зняли соціальні сюжети про діяльність Тараса по збереженню навколишнього середовища:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2533775276654712&id=219049654793964
https://www.youtube.com/watch?v=3mzHX1SFKKU;
- 1 великий торт спекла Іра і подарувала від імені Тараса для членів Молодіжної ради, а 16 активних молодих людей із задоволенням поласували смачним гостинцем - так твориться команда і довіра))

Наступною запланованою і виконаною справою стало прибирання автобусної зупинки в смт Смига:
- 2 години 7 волонтерок наполегливо відмивали обклеєні стіни, де була захована унікальна мозаїка 80-х років ХХ століття, замітали, загрібали сміття, білили бордюри і прибирали прилеглу територію, а небайдужа сусідка вже трохи пізніше пофарбувала бетонні смітники;
- 12 днів зупинка без оголошень на стінах;
- звернулися до місцевого депутата Бондарчука Віталія та ПП Синюка Володимира з проханням замінити пошкодженні лавки на нові, а ми їх разом пофарбуємо;
- звернулися до ДП "Рівнеторф" з проханням допомогти з перекриттям даху, оскільки зупинка вже повністю протікає, що призводить до її формування;
- розпочали формувати каталог зупинок з мозаїками Soviet Mosaics in Ukraine на території Смизької ОТГ з метою їх оновлення та збереження.

«Після погодної стихії у с. Онишківці до нас звернулася Катя Гудзікевич за допомогою, адже найбільше постраждало її господарство, двір , легковий автомобіль, загинули свійські тварини і домашня птиця, знищилися запаси зерна і харчових продуктів. Завдяки краудфандинговій кампанії нам вдалося зібрати кошти, які покриють витрати на відшкодування завданих збитків», - розповідає заступниця голови Смизької ОТГ Вікторія Костюк.

У Смизі з'являються нові зацікавлені активісти, які бажають вступити до МР, пропонують власні ідеї для розвитку своїх сіл.

«Отож, маленькими кроками впевнено рухаємося вперед до мети - хочемо жити в громаді дружній до дітей та молоді, бо ми того варті!», - каже Вікторія Костюк.

null
Фото: Vita Kostiuk

 

null
Фото: Vita Kostiuk

 

null
Фото: Vita Kostiuk

 

null
Фото: Vita Kostiuk

 

null
Фото: Vita Kostiuk

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews