«Перша хвилина миру» відбулась 8 травня в Рівному

09.05.2019 08:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

П’ятий рік поспіль в Україні відбувається акція «Перша хвилина миру» з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Щороку до її проведення долучаються мешканці Рівненщини. Пізньої пори доби на Військовому меморіалі у Рівному вшанували пам'ять жертв Другої світової війни.

Перед рівнянами із зворушливими музичними композиціями просто неба виступили оркестр і солісти Рівненської філармонії, а також ансамбль «Сопрано» із РДГУ. Перша хвилина миру, яка запанувала рівно 74 роки тому, розпочалася тишею.

null
 Фото - прес-служба РОДА

На згадку про жертв бойових дій відбулася хвилина мовчання. Запалав «вічний вогонь», а в нічне небо випустили 74 символічні кульки-ліхтарики.

null
 Фото - прес-служба РОДА

«Таку акцію ми проводимо вже вп’яте. Пізній час не лякає людей і щороку кількість їх не зменшується. Саме рівно 74 роки назад, вночі, було підписано акт про капітуляцію нацистської Німеччини», - розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Нагадаємо, Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Під час смертоносної боротьби між двома імперіями, які до 1939 року були союзниками, загинуло від 8 до 10 мільйонів українців.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Трагедія українського народу в роки Другої світової полягала у тому, що на початку війни він був розділений між двома державами. Українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси.

 Джерело: http://www.rv.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews