Понад 100 тисяч гривень боргу з аліментів сплатив рівнянин

10.05.2019 14:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Чоловік з Рівного не сплачував аліменти з 2005 року. Й напевно думав, що так йому й минеться. Проте прийняті в рамках ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває зміни до законодавства дали змогу державному виконавцю застосувати до боржника дієві важелі впливу.

Зокрема, горе-батька обмежили у праві виїзду за межі України, праві керувати транспортними засобами, користуватися зброєю і полювати. Також чоловіка внесли до Єдиного реєстру боржників. Про це повідомив начальник Рівненського міського відділу ДВС Павло Якобчук.

Такі міри подіяли і горе-батько таки сплатив заборгованість по аліментах на утримання своєї дитини. А це 106 368 гривень. За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксани Сальчук, винесення державними виконавцями постанов про обмеження стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість зі сплати аліментів.

Нагадуємо, з початку 2019 року державні виконавці Рівненської юстиції стягнули понад 33 млн грн аліментів на користь 7,5 тисяч дітей. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews