Виставку Ярослава Жупанюка відкрили у Рівненському краєзнавчому музеї

11.05.2019 20:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

«І на старість світить сонце…» – так назвав відомий волинський художник Ярослав Жупанюк свою виставку, на якій представлені його авторські твори, а також копія знаменитої картини Миколи Пимоненка «Жертва фанатизму».

На відкриття експозиції завітали друзі, колеги художника, а також поціновувачі його мистецтва. Зокрема, і донька відомого художника і вчителя Георгія Косміаді – Надія Косміаді. З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. директора музею Тетяна Самсонюк. А про творчий шлях Ярослава Жупанюка розповів його батько, також знаний український художник Володимир Жупанюк.

null
Фото з сайту Рівненської облради

Ярослав Жупанюк родом з Рівненщини. Народився 9 січня 1971р. в місті Дубно. Закінчив Волинський державний університет ім. Лесі  Українки(1997р.) Працював у сфері станкового живопису, прикрашав православні храми. Як носій традицій реалістичної школи художник в творчості надає перевагу імпресіонізму. Основний жанр – пейзаж. Для його творчої манери властива фіксація миттєвих змін освітлення  світло-повітряного середовища, колористичні ефекти пір року, поєднання правдивості зображення навколишнього середовища з поетико-філософськими мотивами. Член національної спілки художників України(2008). Брав участь численних виставках: обласних, республіканських тощо. Персональні виставки – Ковель, Луцьк, Дубно, Рівне та ін. Твори художника зберігаються в Луцькому художньому музеї.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews