У Коршеві Здолбунівського району представники УПЦ МП винесли з храму церковне майно

12.05.2019 23:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

10 травня депутати Уїздецької сільської ради одноголосно підтримали рішення щодо передачі Свято-Іоанно-Богословській парафії ПЦУ земельної ділянки у с. Коршів, на якій розташований недобудований храм. Про це розповідає «Здолбунівська правда».

Однак незабаром було виявлено, що представники УПЦ МП повиносили з храму церковне майно. Про це розповіли парафіяни ПЦУ з Коршева.

null
 Фото надіслане парафіянами з Коршева

Представники громади ПЦУ з Коршева звернулися до «Здолбунівської правди» з проханням опублікувати цю інформацію та надали фото храму зсередини, як виглядає церковне приміщення після винесення з нього майна. Вочевидь майно було винесене після останнього богослужіння в храмі, що відбувалося 5 травня на проводи.
«Здолбунівська правда» цитує інформацію, надіслану парафіянами з Коршева.

null
 Фото надіслане парафіянами з Коршева

«Староста і вчитель Уїздецької ЗОШ Михайло Гончарук та його син Юрій, який працює вчителем в Здолбунові будинку дітей та молоді, забрали все майно, яке було надбане всією громадою, і розвезли по своїх домівках. Не віра керувала цими людьми, а жадоба до майна.
На другий день, 9 травня, у селі відбулося поховання односельчанки. Усе це мародерство було зроблено для того, щоб покійну не відспівати в церкві.
І зараз стоїть на пагорбі спустошений і самотній храм, дивлячись сумним поглядом на село, чекаючи своїх парафіян.
Ми просимо районний відділ освіти зреагувати на негативні вчинки вчителів, які так повели себе, і який приклад вони можуть дати своїм учням».

null
 Фото надіслане парафіянами з Коршева

 

null
 Фото надіслане парафіянами з Коршева

 

null
Фото надіслане парафіянами з Коршева

Джерело: https://zdolbuniv.news


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews