У Чемпіонаті області перед матчем фаворитів турнірну таблицю очолила “темна конячка”

14.05.2019 23:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У неділю, 12 травня, відбулися матчі 5 туру Чемпіонату Рівненської області. Щоправда, з п’яти запланованих матчів команди відіграли чотири. Головний же поєдинок туру, а, можливо, і всього першого кола, в якому повинні були зійтися “Маяк” та ФК “Малинськ” через задіяність малинчан у Чемпіонаті України серед аматорів, за згодою сторін перенесено на середу, 15 травня. Ця пауза в матчі головних фаворитів нинішніх обласних змагань дозволила ФК “Садове”, який на старті Чемпіонату демонструє впевнену гру, одноосібно очолити турнірну таблицю.

5 тур, 12.05, неділя,

ФК “Рафалівка” – ФК “Садове” 0:2 (юнаки – 2:4) “Ізотоп-РАЕС” (Вараш) – “Калина” (Бугрин) 4:1 (3:0) “Локомотив” (Здолбунів) – ФК “Гоща-РІТТЕР” 0:1 (0:5) “Сокіл” (Радивилів) – “Коливань” (Клевань) 3:2 (2:4)

15.05, середа,

16:00 (13:30) “Маяк” (Сарни) – ФК “МАЛИНСЬК”

null

На старті матчу в Рафалівці господарі зразу отримали фору у вигляді призначеного пенальті. Проте удар Дмитра Серховця з “крапки” голкіпер ФК “Садове” Станіслав Горнік парирував. Трапилося це на 4-й хвилині, а на 21-й захисник команди гостей Сергій Цвик підключився до масованої атаки власної команди та використав скидку на лінію штрафної зони Станіслава Гребеня. Удар центрбека ФК “Садове” прийшовся у дальній верхній кут – 0:1 на користь гостей. Саме за такого рахунку команди пішли на перерву.

Другий тайм пройшов у марних спробах ФК “Рафалівка” відігратися. Про напруженість на полі свідчить, навіть, кількість карток, які команди “заробили” на двох – вісім “гірчичників” на двох проти одного у першій половині. Проте всіх потуги господарів так ні до чого і не привели. А от садівчани пробували гостро контратакувати і саме один з таких випадів приніс їм успіх. На 85 хвилині захисники “забули” у карній зоні Владислава Неберикута і той, після своєчасної передачі все того ж Станіслава Гребеня, реалізував вихід віч-на-віч – 0:2 і більше рахунок у даній зустрічі не змінювався.

У сусідньому з Рафалівкою Вараші також гостювала команда з Гощанського району. Бугринська “Калина” невдало стартувала у поточному Чемпіонаті області, проте в поєдинку проти “Ізотоп-РАЕС” якось реабілітуватися їй знову не вдалося. Вже у першому таймі бугринці “горіли” з рахунком 0:3. У складі гостей відзначилися Василь Мельнійчук (11 хвилина) та двічі Олег Якубський (27-а та 45-а).

По перерві гостям вдалося один м’яч відквитати – це Сергій Непомнящий реалізував пенальті на 74-й хвилині, але майже відразу Василь Мельнійчук удруге в цій зустрічі засмутив Олександра Шепеля, після чого невтішний підсумок матчу для гостей став остаточно невідворотнім.

Першу перемогу в сезоні здобув ФК “Гоща-РІТТЕР”. У Здолбунові долю протистояння гощанців та “Локомотива” вирішив точний удар Ігоря Блажиєвського, котрий своєчасно підключився до атаки від оборонних порядків своєї команди. Сталося це вже на 12-й хвилині зустрічі, але більше глядачі – хоча командам залишалося грати майже півтори години – голів так і не побачили.

Результативним виявився поєдинок у Радивилові, де на двох команди забили відразу п’ять м’ячів. У протистоянні приблизно однакових за класом клубів фактор домашнього поля, який з перших хвилин погнав “соколят” уперед і змусив забивати, став вирішальним.

Радивилівський колектив на початку другого тайму уже вів із рахунком 3:0 – за якихось одинадцять хвилин (з 38-ї по 48-у) у воротах Павла Котюка почергово “розписалися” Мар’ян Кусак, Тарас Феленюк та Юрій Федосенко. Проте після години ігрового час голи почали забивати гості. Спочатку відзначився Валентин Харчук, а ще через 14 хвилин – Олексій Попик. Але подальші спроби гравців “Коливані” оформити таки “камбек” у зустрічі результату не дали і клеванська команда змушена була повенутися “додому на щиті”.

null

 

Прес-служба ФК "Малинськ"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews