У Рівному хочуть зібрати 250 тисяч гривень на електрохірургічний апарат

Його потребує нейрохірургічне відділення обласної дитячої лікарні

15.05.2019 20:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Добрі справи об’єднують. У Рівному завдяки консолідації зусиль благодійних фондів, громадських організацій, релігійних громад та місцевої влади вдалось не тільки провести кількатисячне сімейне свято, а й зібрати через фонд «Скарбниця надії» 55 тисяч гривень на закупівлю веносканера для відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні. На цьому організатори вирішили не зупинятися і поставили собі ще амбітнішу мету – зібрати 250 тисяч гривень на купівлю діатермокоагулятора ARC 250 німецької фірми BOWA. Допомогти в цьому має масштабне міське свято до Дня захисту дітей та благодійний аукціон.

null
Фото прес-служба

 

null
Фото прес-служба

За словами координатора проведення сімейного фестивалю у м. Рівному, ректора Духовної Семінарії УЦХВЄ Олександра Третяка, сімейне свято в Рівному в процесі підготовки об’єднало чимало дієвих рівнян і тому майже одразу після його проведення виникла ідея не зупинятися на досягнутому і допомагати рятувати дитячі життя і надалі.  

Під час свята 12 травня спільними зусиллями вдалося зібрати  55 тисяч гривень на закупівлю веносканера для відділення онкогематології. «Скарбниця надії» вже замовила відповідний пристрій у виробників, він приїде у Рівне орієнтовно за місяць.

- Дякувати Богу, зараз онкогематологія забезпечена ліками і розхідними матеріалами завдяки МОЗу, державному та обласному бюджету. Веносканер же допомагатиме робити лікування більше безболісним – ставити катетери та робити ін’єкції дітям стане легше і швидше.   Купити такий апарат нас просили самі маленькі пацієнти відділення. Працюватиме веносканер не тільки в онкогематології - його використовуватимуть і в інших відділеннях. Втім, потреби є і в інших відділеннях обласної дитячої лікарні. Саме тому вирішили цього разу зібрати більшу суму для закупівлі діатермокоагулятора ARC 250 німецької фірми BOWA, - розповіла керівник благодійного фонду «Скарбниця надії» Мар’яна Рева.

null
Фото прес-служба

Як пояснив головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко, цей апарат допомагає рятувати життя під час складних нейрохірургічних операцій на головному мозку немовлят - запаює судини і зупиняє кров. Зараз таких пацієнтів відправляють на лікування до столиці. Адже рівненські лікарі хоч і можуть робити такі операції на місці, але не мають відповідного обладнання.

null
Фото прес-служба

Плани амбітні, але організатори переконані що все вийде. Адже до проведення заходу долучаються громадські організації міста та області, комунальні заклади та приватні підприємства. Разом хочуть провести у Рівному масштабне свято «Місто дитячого щастя»  до Дня захисту дітей. Буде на святі і благодійна ярмарка. Передуватиме заходу інтернет-аукціон. Всі кошти від продажу його лотів будуть перераховані на закупівлю діатермокоагулятора.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews