За два місяці слідчі оголосили про підозру 600 іноземцям - Ігор Малахов (ВІДЕО)

19.05.2019 19:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Загалом упродовж двох місяців поліцейські виявили понад півтисячі кримінальних та майже 20 тисяч адміністративних порушень,  вчинених іноземцями. Крім того, поліцейські викрили п’ять ОЗГ та розшукали понад 40 іноземців, які переховувались від правоохоронних органів. Про це сьогодні, 17 травня, повідомив заступник начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції Ігор Малахов.  

За його словами, на території держави з 1 березня по 31 травня цього року в Україні проходять цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». Зокрема, з 16 березня триває практичний етап заходів. Вони організовані та проводяться за дорученням міністра внутрішніх справ України та наказом Голови Національної поліції. 

Відтак з початку практичного етапу відпрацювання поліцейські встановили понад 90 фактів торгівлі людьми, 150 фактів підроблення документів та 250 фактів скоєння крадіжок, вчинених іноземними громадянами. Ще виявлених 60 фактів стосувалися сфери незаконного обігу наркотиків. За всіма встановленими фактами слідчими підрозділами оголошені підозри.

Найбільше злочинів, вчинених іноземцями, виявлено у столиці (88 фактів), на Дніпропетровщині (79) та в Одеській області (55 фактів).

Відтак за два місяця проведення заходів слідчими підрозділами Нацполіції оголошено підозри більш ніж 600 особам в рамках понад 800 кримінальних проваджень. До суду скеровано 676  кримінальних проваджень. 

Крім того, поліцейські викрили п’ять організованих груп і злочинних організацій за участі іноземців. Учасникам ОЗГ інкримінують факти торгівлі людьми, продаж наркотиків та скоєння крадіжок. Зловмисники вчиняли протиправні дії в Донецькій, Рівненській, Чернігівській, Вінницькій областях та місті Києві.

«Лідерами» щодо скоєння кримінальних злочинів на території нашої держави є громадяни Грузії, Російської Федерації та Азербайджану», – зазначив Ігор Малахов. 

Водночас іноземці скоїли майже 20 тисяч адміністративних правопорушень. Зокрема, поліцейські виявили 8 тисяч фактів перевищення встановлених обмежень швидкості руху. Дві тисячі іноземних громадян керували транспортними засобами без відповідних документів, 400 водіїв перебували за кермом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Крім того, 40 водіїв-іноземців повторно вчинили порушення Правил дорожнього руху упродовж року.

«З метою попередження злочинів Нацполіцією підготовлено та направлено до Державної міграційної служби понад чотири тисячі звернень про скорочення строку перебування на території України іноземців-порушників, примусове повернення іноземців та осіб без громадянства. З цієї кількості вже задоволено 60 відсотків надісланих звернень. Крім того, за рішенням суду поліцією спільно з Державною міграційною службою вже примусово видворено за межі території  держави понад 100 іноземців», - сказав заступник начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції Ігор Малахов.

 

  Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews