У Володимирецькому районі створено першу сільську ОТГ

21.05.2019 15:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Балаховицька, Полицька та Ромейківська сільські громади Володимирецького району Рівненщини завершили процес свого добровільного об'єднання в Полицьку сільську об'єднану територіальну громаду.
 
Як розповів радник Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп, остаточне рішення було прийнято 20 травня на сесії Полицької сільської ради. Сусіди це зробили тижнем раніше.
«Тепер Полицький сільський голова проситиме Рівненську облдержадміністрацію звернутися до Центральної виборчої комісії щодо призначення перших місцевих виборів в ОТГ. Позитивні висновки цим трьом сільським радам  ОДА надала ще 26 квітня.
 
У новоствореній ОТГ мешкатиме понад 5,5 тис. осіб. За попередніми розрахунками фінансистів власні доходи загального фонду бюджету громади будуть становити понад 10 млн грн, а базова дотація - 4,4 млн грн», - наголосив він.
Наразі Полицька ОТГ відсутня у перспективному плані формування територій громад області, однак Володимирецька райдержадміністрація ініціює до нього відповідні зміни.
 
За матеріалами прес-служби Рівненського ЦРМС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews