На Рівненщині можуть з'явитися ще 10 об’єднаних громад

22.05.2019 08:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Нині на Рівненщині вже є 35 ОТГ, а це половина від запланованого. Нині ж об’єднавчі процеси тривають у Березнівському, Володимирецькому, Дубенському, Здолбунівському, Костопільському, Острозькому, Рівненському районах.

Як проходить головна реформа в області, розповіли спікери під час прес-конференції у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

null

За словами заступника голови ОДА Олександра Корнійчука, Рівненщина займає «золоту середину» серед усіх областей по децентралізації і цьому передувала клопітка праця:

«Обласна адміністрація співпрацює вже два роки з Центром розвитку місцевого самоврядування. За цей час постійно відбувалися поїздки у населені пункти та проводилися консультації стосовно форматів об’єднання. Наше головне завдання все документально оформити, щоб ніхто потім не зміг оскаржити рішення громад».

В свою чергу директор Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий наголосив на тому, що нині громади об’єднується добровільно. І дуже багато що залежить від керівника території:

«Оскільки процес добровільний, то ми не очікуємо, що всі керівники сільських рад захочуть об’єднатися. До кінця року в області планують утворитися ще 10 громад. Важливо, щоб їхня кількість була максимальною, бо далі рішення прийматимуть на центральному рівні. Наступний етап – це створення округів – Рівненського, Сарненського та Дубенського».

null

Керівник однієї з найстарших громад Області – голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук наголосив, що децентралізація – це одна з основних реформ держави:

«Вона в собі поєднує різні галузі - і медицину, і освіту, інфраструктуру. Важливо, що ми продовжили цю реформу, не дали їй зупинитися. Минулого року була створена асоціація ОТГ Рівненщини, в яку на сьогодні входять чи не усі громади Рівненщини. В питаннях, які не можуть вирішити самостійно, вони мають можливість порадитися або поділитися досвідом з головами інших громад на Рівненщині».

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews