Кабмін виділяє 32 мільйони на аудит «Укроборонпрому»

24.05.2019 16:17   Джерело: pravda.com.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини
Кабінет міністрів України внесе у парламент законопроект щодо прозорої роботи «Укроборонпрому».

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу, 22 травня.

«Ми сьогодні вносимо проект закону в український парламент щодо прозорої роботи «Укроборонпрому»: все, що стосується військової тематики і закупівель у цій сфері, те, що ми обіцяли на минулому засіданні уряду. І ми виділяємо сьогодні на поворотній основі 32 млн грн для Укроборонпрому для того, щоб Укроборонпром розпочав фінансовий аудит, глибокий фінансовий аудит своєї діяльності», - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко ініціював аудит держконцерну "Укроборонпром" за участю міжнародних експертів після оприлюднення журналістського розслідування про корупцію в оборонній сфері.

16 березня глава держави підписав указ, яким ввів у дію відповідне рішення РНБО від 6 березня "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", в якому йдеться про аудит Укроборонпрому.

26 квітня у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує ліквідувати ДК "Укроборонпром" та визначити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізацію державної військово-промислової політики.

Генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін заявив про готовність до аудиту.

За матеріалами https://www.pravda.com.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pravda.com.ua