Маленькі рівняни дізналися про свої права

Сьогодні в рамках спільного проекту Рівненської юстиції та Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся правовий захід для учнів перших та других класів, приурочений Міжнародному дню захисту дітей.

Захист прав дітей - серед пріоритетів у всьому світі. Про це свідчить прийняття Конвенції ООН про права дитини, покликаної захистити маленьких громадян. Захист прав дітей є також одним із пріоритетів роботи Рівненської юстиції. До питання захисту прав дітей працівники юстиції підходять комплексно. Зокрема, для захисту економічних прав дітей на належне фінансове утримання в рамках ініціативи «Чужих дітей не буває» було прийняте законодавство, що значно посилило відповідальність злісних неплатників аліментів. Наприклад, з початку 2019 року державними виконавцями Рівненської юстиції вже стягнено 41, 9 млн грн аліментів. Також юстиція займається й захистом дітей від психологічного та фізичного насилля. «В межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» реалізовуються інформаційні кампанії #СтопБулінг та #СтопНасильство.

Під час зустрічі з малечею працівники юстиції розповіли про основні положення Конвенції ООН про права дитини, навчали дітлахів розрізняти та розуміти поняття «право» і «обов’язок», а також розгадували правовий кросворд.

За матеріалами Головного територіального управління юстиції у Рівненській області 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області