Брифінг щодо недобудов у місті Вараш відбувся у Верховній Раді (ВІДЕО)

30 травня його провела в стінах парламенту народний депутат України Вікторія Войціцька

31.05.2019 12:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Після будівництва третього енергоблоку Рівненська АЕС взяла на себе зобов'язання побудувати соціально важливі об'єкти у місті Вараш! Зокрема, шосту школу, яка наразі більше десяти років стоїть в недобудованому стані.
 
“Атомна галузь – це не просто генерація електроенергії, це величезний, потужний потенціал для розвитку усієї країни. Потенціал, який ганебним чином намагаються закопати! Атомна енергетика має стати пріоритетом №1 в Україні! Але практика показує, що в Україні проблема потопаючих справа рук самих потопаючих! Атомці не вистачає грошей навіть на ремонтні роботи й оплати нормальних заробітних плат, вже не кажучи про добудову соціально важливих об'єктів! Страждають від цього всі: атомка, працівники, вчителі, батьки та діти, які вчаться в другу та третю зміну!”,
- зазначила Войціцька.
 
Рішення, за словами депутата, є: “Державна політика щодо фінансування атомної галузі за залишковим принципом повинна змінитися. Політика дискримінації «Енергоатому» на користь олігархів має бути припинена! «Енергоатом» має заробляти гроші в прозорих ринкових умовах і підвищувати соціальні стандарти у містах і селах, де функціонують АЕС! Саме такий підхід забезпечить добудову соціально важливих об'єктів: шкіл, дитячих садочків”.

Також вона наголосила на тому, що Енергоатом, врешті решт, має отримати можливість виконати свої соціальні зобов'язання! Войціцька запевнила, що будівництво шостої школи може бути відновлено вже в цьому році, якщо регулятор таки перегляне свою політику!

 

Відео брифінгу - https://youtu.be/Q0f-oV8gQBo

Джерело: Команда ініціативи «Енергія Змін» 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews