У Гощанському райвідділі освіти аудитори виявили 400 тисяч фінансових втрат

01.06.2019 21:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час проведення державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм у Відділі освіти, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації виявили низку факторів, що призвели до неефективного використання бюджетних коштів, виділених у 2016 – 2018 роках на реалізацію бюджетних програм, на суму 19,5 млн гривень.

Недостатній рівень внутрішнього контролю та не проведення заходів з оптимізації мережі районних навчальних закладів сприяли неефективному витрачанню бюджетних коштів на видатки, пов’язані з наданням загальноосвітніми навчальними закладами району загальної середньої освіти, і призвели до дефіциту коштів освітньої субвенції на виплату заробітної плати педагогічним працівникам.

Під час проведення ревізії виявлено втрат фінансових ресурсів на суму 404,9 тис. грн. Аудитори встановили, що за рахунок асигнувань загального фонду районного бюджету впродовж 2016-2018 років відділ освіти та підпорядковані йому заклади покривали витрати на утримання переданих в оренду приміщень навчальних закладів району.

Окрім того, виявлено факти завищення вартості виконаних робіт капітального ремонту будівель, порушення законодавства про оплату праці, використання освітньої субвенції не за цільовим призначенням тощо.

Керівнику відділу освіти надіслано вимоги про усунення виявлених порушень законодавства, виконання яких взято на контроль.

До адміністративної відповідальності притягнуто 2 посадових осіб централізованої бухгалтерії.

Матеріали ревізії передано до Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews