Два хірурги з Рівненщини отримали високу нагороду

03.06.2019 17:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

31 травня відбулося засідання комітету із присудження премії імені Євгена Борового в галузі хірургії під головуванням Михайли Вервеги. На ньому обрали двох цьогорічних лауреатів. 

Зокрема, премійовані завідувач хірургічним відділенням КНП «Демидівська ЦРЛ» Микола Панасюк та завідувач центром лапараскопічних та малоінвазивних хірургічних втручань під контролем ендоскопії і сонографії ім. Юрія Семенюка комунального закладу «Рівненська обласна клінічна лікарня», лікар-хірург – кандидат медичних наук Олександр Потійко.

Нагадаємо, що цю премію вручають щорічно до Дня медичного працівника фахівцям в галузі хірургії відповідно до рішення обласної ради.

Довідково: Євген Максимович Боровий (1925-2004 рр.) український хірург, доктор медичних наук, нагороджений орденами та медалями, заслужений лікар України, відмінник охорони здоров’я. Родом з Радивилівського району Рівненської області. Жив і працював у Рівному. Входив до складу правління Наукового товариства хірургів України, був головою обласного товариства хірургів.

null
Є. М. Боровий. Фото з мережі Інтернет

Впродовж багатьох років був членом вченої ради МОЗ України, та спеціалізованої вченої ради Львівського медичного інституту. Є автором більш як 270 наукових праць, з них 4 монографії та книга спогадів  «Моя любов – хірургія». За час своєї роботи провів тисячі операцій.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews