На Рівненщині продовжується будівництво амбулаторій

05.06.2019 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Рівненщина тримає високий темп у реалізації проектів з будівництва сільських амбулаторій. Наразі в області працює вже 13 нових медзакладів.

«Ми продовжуємо споруджувати сільські амбулаторії. Загалом заплановано будівництво 34 закладів. Є будівництва, де роботи вже активно тривають, а є й такі, що вже на фінішній прямій.Наприклад, у селі Удрицьк Дубровицького району відкриття сучасної амбулаторії заплановано вже в цей четвер, 6 червня. Роботи тривають і Рівненщина змінюється  на краще», - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

null

Перший заступник голови ОДА Віталій Ундір ознайомився із будівництвом амбулаторії у селі Біла Криниця Рівненського району.

«Будівництво в Білій Криниці триває всього 10 днів. Місце для розташування медзакладу ми обрали більш, ніж зручне – поруч місцевий Будинок культури, школа та житлові будинки. Важливо, щоб люди не залежно від місця проживання мали доступні та якісні медичні послуги», - розповідає Віталій Ундір.

Відтак, у селі Біла Криниця триває перша фаза забудови – підготовча. За короткий час будівельники вже встигли розчистити територію та провести всі відповідні роботи. Тепер працівники встановлюють опалубку–конструкцію, яка використовується при зведенні бетонних споруд. Після чого будуть заливати фундамент.

null

Заклад будують за типовим проектом Мінрегіону. В амбулаторії будуть кабінети для прийому лікарів та для профілактичних щеплень, процедурна, маніпуляційна, лабораторія, реєстратура та кімната здоров’я.

У новозбудованому медзакладі працюватиме 3 лікарі, які надаватимуть послуги жителям Білої Криниці, Антополя і Глинок. Наразі місцевими жителями підписано 2858 декларацій.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews