На Рівненщині проводять он-лайн опитування роботодавців про потребу в кадрах

Найбільший попит у роботодавців мають кваліфіковані робітники: слюсарі, водії, швачки, токарі, електрогазозварники, електромонтери, малярі, машиністи крана та екскаватора, трактористи.

05.06.2019 19:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

З червня державна служба зайнятості розпочала он-лайн-опитування роботодавців щодо потреби в працівниках на 2020 рік у професійному розрізі.

Таке опитування проводиться з метою підготовки прогнозу потреби в кадрах на 2020 рік. Нині важливо знати думку роботодавців, аби врахувати її при розробці прогнозу потреби в кадрах на наступний рік.

Для заповнення анкети роботодавець має зайти до свого «персонального кабінету», який знаходиться на вебсайті державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua). Звертаємо увагу, що сервіс доступний для тих роботодавців, які мають логіни та паролі для входу в персональний кабінет та пройшли авторизацію у службі зайнятості.   

За інформацією державної служби зайнятості, при вивченні потреби в кадрах на 2019 рік, було опитано 13 тисяч роботодавців, які повідомили про потребу у 46 тисячах працівниках.

За видами економічної діяльності найбільше потребують кадрів підприємства промисловості (32%), сільського господарства (30%) та сфера торгівлі (9%).

Найбільший попит у роботодавців мають кваліфіковані робітники: слюсарі, водії, швачки, токарі, електрогазозварники, електромонтери, малярі, машиністи крана та екскаватора, трактористи.

Затребуваними є працівники сфери торгівлі, послуг та соціальної роботи. Це – продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, покоївки, молодші медичні сестри.

Серед фахівців є потреба у провізорах, менеджерах зі збуту, бухгалтерах.

А ось серед найпростіших професій найбільш затребувані вантажники, укладальники – пакувальники, підсобні робітники, прибиральники.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews