У Рівному «Олімпійський день» зібрав пів тисячі учасників

10.06.2019 10:13   Джерело: ВСЕ Рівне
Опубліковано : Вікторія Синиця

Щороку у світу з ініціативи Міжнародного олімпійського комітету проводиться спортивно-масовий захід «Олімпійський день».

У Рівному його організацією і проведенням традиційно займається Відділення НОК України в Рівненській області, за підтримки управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту та управління освіти Рівненського міськвиконкому, обласного і міського центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Федерації легкої атлетики Рівненської області. 

Цьогоріч, в парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, «Олімпійський день» зібрав понад 500 учасників, починаючи з найменших – дошкільнят, до активної молоді, професійних спортсменів, ветеранів, людей з обмеженими можливостями.

Перед початком спортивної частини заходу з вітальним словом до його учасників звернулися заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук та голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук.
На урочистостях відкриття змагань також було відзначено переможців обласного конкурсу серед засобів масової інформації на краще висвітлення фізкультурного руху «Спорт для всіх», присвяченого Дню журналіста України та переможців фотоконкурсу «Спорт для всіх – 15 років». Крім того, за найкращу організацію спортивно-масових заходів за підсумками І півріччя було нагороджено управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому.

null

Перед початком усіх спортивних стартів, для учасників була проведена спортивна розминка в рамках проекту НОК України «Do like Olympians».

Упродовж дня всі бажаючі могли відвідати фотовиставку«Спорт для всіх – 15 років», скористатися безкоштовним пунктом прокату спортивного інвентарю та взяти участь в індивідуальних конкурсах, що організували їм працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх». Завдячуючи сприятливій сонячній погоді, найменші учасники заходу змогли себе реалізувати і в конкурсі малюнку на асфальті.

Основна програма «Олімпійського дня» продовжилась легкоатлетичними забігами, які традиційно розпочали представники регіонального центру «Інваспорт». Їх естафети підхопили дошкільнята, школярі, студенти та ветерани спорту.

Отож , переможцями у відповідних групах учасників стали:

  • Дошкільнята: Возняк Лєра та Якобчук Олександр, ДНЗ ясла-садок №23;
  • Учні 1-4 класів: Якимчук Вікторія, ЗОШ №19 та Мельник Михайло, ЗОШ №21;
  • Учні 5-8 класів: Машенєнкова Ольга, команда СДЮСШОР та Пархомей Олександр, ЗОШ №16;
  • Учні 9-11 класів: Іванова Олександра та Верешко Максим, ЗОШ №19;
  • Студенти: Смежко Тетяна, РКЕПК та Романюк Дмитро, МЕГУ;
  • Ветерани: Левкович Олена та Мороз Іван.

Всі учасники «Олімпійського дня» отримали пам’ятні дипломи та сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області, а переможці були відзначені медалями та призами.

За матеріалами інформаційної служби «Спорт для всіх» Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ Рівне