Батькам нададуть можливість відпочити без дітей

Мінсоцполітики пропонує відкрити спеціальні дитячі центри по всій Україні

15.06.2019 18:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Батьки зможуть залишити дітей у таких центрах на короткий час для того, щоб мати можливість відпочити від батьківських обов'язків.

Дитина знаходитиметься у центрі цілодобово. Там з нею будуть займатись фахівці, реабілітологи та психологи. Новий досвід запозичений з Європи.

Пілотний варіант центру вже існує у Вінниці. Поки що його двері відкриті тільки для дітей з інвалідністю. Спеціалізований заклад працює як табір, до якого діти заїжджають по заїздах. Один такий заїзд триває 2 тижні, в кожному по 8 дітей. У центрі є трудова майстерня, арт-майстерня та музична кімната. Кожну дитину намагаються залучати до творчого процесу.

Віддати дитину в такий центр можна безкоштовно - з державного бюджету вже виділено 1 мільйон гривень. Цієї суми вистачить на 14 заїздів. У Мінсоцполітики говорять, що такі центри мають з'явитись по всій країні: послугу «перепочинок для батьків» збираються затвердити вже у вересні.

Джерело: https://biz.ligazakon.net


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews