На Рівненщині сонячні батареї, теплові насоси, економне електрообладнання стали цікавити людей і підприємства

У Рівному днями відбувалася відмітна подія: у Рівному пройшла V Міжнародна спеціалізована виставка «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2019)».

20.06.2019 22:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Майже півсотні виробників з України, а також Німеччини, Швеції, Італії, Нідерландів, Чехії, Туреччини, Австрії, Китаю та інших країн представили своє обладнання на території ТзОВ «Рівнетеплоенерго» – сонячні батареї, теплові насоси, опалювальну техніку, led-екрани, економне електрообладнання.

У заходах з нагоди урочистого відкриття виставки взяли участь голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, голова обласної ради Олександр Данильчук, міський голова Рівного Володимир Хомко, інші посадовці, керівники відповідних підприємств і структур, пов'язаних з питаннями розробки і впровадження нових технологій з ефективного використання енергоресурсів та енергозбереження.

- П'ять років тому ми відмовилися від російського газу. І це була наша велика перемога. Як і те, що Рівненщина вже 3-й рік поспіль займає І-ше місце в Україні з енергоефективності. Не останню роль у досягненні такого результату відіграє Міжнародна виставка СЕТ, яку вже 5-й рік поспіль проводять у Рівному. За цей час вона довела свою ефективність, - заявив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

До речі, ідея проведення СЕТу належить саме йому. Адже він започаткував на Рівненщині такий захід ще 5 років тому. Відтоді виставка себе добре зарекомендувала і стала вже традиційною.

За словами директора Інституту технічної теплофізики Національної Академії наук України академіка Юрія Снєжкіна, Рівненщина – лідер з енергоефективності, плідно співпрацює з науковцями:

«Вас цікавить все нове. Усі досягнення наші науковці в першу чергу впроваджують у Рівненській області».

А ось думка керівника делегації з Харківщини Анатолія Янковського:

 «Ми у роботі Міжнародної спеціалізованої виставки «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ)», яку регулярно проводять у Рівному, беремо ще з 2014 року. І кожного разу знаходимо немало цікавинок, які потім упроваджуємо в себе. До речі, нашими розробками також цікавляться інші учасники і гості виставки. Не став винятком і нинішній захід».

Продовжує заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Валерій Гуз:

 «Паралельно з V-ю Міжнародною спеціалізованою виставкою «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2019)» ми провели також міжрегіональний форум з енергоефективності. Його учасники розповіли про сучасні енерго- і ресурсозберігаючі технології, обладнання і матеріали, обмінялися досвідом.

Науковці представили розробки в рамках проекту «Наука-технологія-виробництво». Крім того, проведено конкурси-тренінги «Енергоефективний ребус (головоломка)», «Енергоефективний крокодил», «Слоган енергозбереження», інтелектуальний енерготурнір «Puzzle Time». 

У програмі виставки також були конкурс дитячої творчості «Енергозбереження очима дітей», «Енергоефективність – у творчості дітей» і «Відходам – друге життя», а також фотоконкурс серед дорослих «Енергоефективне місто (район, масив, будинок)». Представлені роботи оцінювали відвідувачі виставки.

Під час підбиття підсумків творчих конкурсів було розіграно призи серед учасників, які зареєструвалися і відвідали цю важливу і не лише для Рівненщини подію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews