Рівненську частину Нацгвардії відвідала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

21.06.2019 19:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

В рамках візиту на Рівненщину  у військовій частині 3055 2 Галицької бригади Нацгвардії України побувала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадце. З гвардійцями говорили про НАТО, європейський шлях України та важливість забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців.

null
 Фото - прес-служба в/ч 3002

 

null
 Фото - прес-служба в/ч 3002

 

null
 Фото - прес-служба в/ч 3002

Пані Іванна Климпуш-Цинцанде наголосила, що у кожному місті, якому буває, обов’язково відвідує військові частини, адже ця сфера є одним з основним напрямків її роботи. В ході візиту було оглянуто будівлю, де розміщується штаб частини,  умови проживання та харчування військовослужбовців строкової служби. Посадовиця зайшла і до медичної частини, і на територію кінологічної служби. Їй показали, в яких умовах утримують службових собак, а також техніку, яка обслуговує частину. Після цього вона поспілкувалася у конференц-залі з особовим складом. Нацгвардійці мали змогу озвучити питання, які їх хвилюють.

- Для мене дуже важливо бачити, як на місцях реально втілюють ті позитивні зміни, які вводяться на центральному рівні, - підкреслила посадовиця. -  Поспілкувавшись з військовослужбовцями, я отримала реальні завдання, які намагатимусь виконати. Це позитив, адже це означає, що нам вдалося отримати зворотній зв'язок, діалог відбувся. Так, можливо, це дрібниці, але й вони потребують уваги. Відвідуючи військові частини вже не перший рік, я бачу дійсні позитивні зміни. Держава починає з повагою ставитися до людей, які несуть непросту службу. Це впливає і на їхнє самопочуття і на ставлення суспільства до них. Звичайно, ми поки не можемо заповнити всі пробіли, але поступово ми рухаємося в правильному напрямку.

null
 Фото - прес-служба в/ч 3002

Окремим блоком підіймалось питання запровадження гендерної рівності в силовому секторі, акцентували увагу на тому, чого встигли досягти. Зокрема, йшла мова про зміни підходів щодо підготовки військовослужбовців з урахуванням гендерного компоненту. У розмові йшлось про проект уніфікації підходів щодо викладання гендерної тематики, до якого долучилась третина навчальних закладів сектору безпеки і оборони, серед яких і Національна Академія Національної гвардії України.

null
 Фото - прес-служба в/ч 3002

Матеріал та фото надала: офіцер групи інформації і комунікації військової частини 3002

молодший лейтенант Аліна Новікова


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews