Кореччина у липні запросить на традиційний фестиваль

Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Зелене Купало в літо упало» проходитиме 12 – 14 липня 2019 року

21.06.2019 23:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Обласний фестиваль народної творчості «Зелене Купало в літо упало», який вже 15 років поспіль проходить у Корці, отримав статус Всеукраїнського.

Учасниками фестивалю є професійні, аматорські колективи та народні умільці Корецького району, Рівненської та сусідніх їй областей, Луганської області, колективи з Республіки Польща. Про це повідомляє прес-служба Корецької РДА.

Щороку фестиваль відвідує більше 7 тисяч гостей, місцеві жителі, десятки колективів, посадові особи різних рівнів, схвальні відгуки яких створили над фестивалем ореол воістину народного свята.

У цьому році за погодженням з Міністерством культури України, обласному фестивалю народної творчості "Зелене Купало в літо упало" присвоєно статус Всеукраїнського.

Основною метою Всеукраїнського фестивалю є збереження народних традицій, відновлення кращих зразків місцевого фольклору, налагодження культурних зв’язків та творчого взаємообміну між колективами України, ближнього та дальнього зарубіжжя, формування в підростаючого покоління естетичного смаку і прищеплення поваги до культури українського народу, ознайомлення з кращими здобутками культур інших держав.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews