На Рівненщині 11-річний хлопчик, що стрелив собі в ногу, два дні ходив з кулею

Під час проведення першочергових слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом отримання поранення малолітньою дитиною в Острозькому районі слідчі виявили ознаки ще одного кримінального правопорушення.

23.06.2019 12:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Вчора ми повідомляли про прикру пригоду на Острожчині, коли 11-річний хлопець взяв рушницю, натиснув на курок та поранив собі ногу. Поліцейським про виявлення кульового поранення повідомили медики Рівненської обласної дитячої лікарні.

Проте сьогодні на офіційному сайті Національної поліції появилася інформація з передісторією події. Поліцейські повідомляють, що поява дитини у Рівненській обласній дитячій лікарні – це вже наслідок двох кримінальних правопорушень. Перше допустили батьки, які неналежно зберігали зброю й доглядали за дитиною, а друге – медики Острозької районної лікарні.

У ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні

за статтею 166 Кримінального Кодексу України слідчі встановили, що після того, як 20 червня внаслідок необережного поводження зі зброєю хлопчик отримав поранення стопи, його для надання медичної допомоги відразу доставили до Острозької центральної районної лікарні. Там провели хірургічне втручання, проте кулі в м’яких тканинах не виявили, тож хлопчика відпустили додому.

На 22 червня стан здоров’я малолітнього погіршився. Батьки забили тривогу й повезли дитину в Рівненську обласну дитячу клінічну лікарню, де його прооперували повторно. Тоді ж, 22 червня, виявивши в дитини кульове поранення, медики повідомили поліції.

Наразі медики оцінюють стан хлопчика як задовільний.

За фактом  невиконання чи неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

 

Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області 

 Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews