У Рівному на вул. Енергетиків дитячий майданчик демонтували через те, що земля виявилась приватною

24.06.2019 17:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

У Рівному на вулиці Енергетиків місцеві мешканці вийшли протестувати проти знесення дитячого майданчика. Хоч знаходиться він за приватними гаражами, навпроти великого сміттєвого контейнера, до якого регулярно викидають різний непотріб жителі не лише прилеглих вулиць, а й Колоденки та інших сусідніх сіл, але дітям треба десь гратися. Проте раптом, незважаючи на присутню на майданчику малечу, приїхав екскаватор і став викопувати гойдалки. Коли першу гойдалку було викопано, місцевим мешканцям нічого не залишилося, як викликати поліцію.

Журналісти усе це задокументували.

Як з’ясувалося, демонтаж майданчика ініціювала Великоомелянська сільська рада Рівненського району, на балансі якої й перебувають ці дитячі гойдалки. До них звернувся власник ділянки, на якій розташований дитячий майданчик, з проханням його прибрати.

– Ми, як завжди, прийшли на майданчик і помітили, як якийсь дядько почав паркан ламати. Він привіз сюди екскаватор і почав далі все зносити, розповіли журналістам постійні відвідувачі дитячого майданчика.

Вони відразу зателефонували батькам, які повідомили про інцидент депутата Рівнеради по цьому виборчому округу Анатолія Лащука. Той викликав патрульну поліцію.

Екскаватор, який найняли у Великоомелянській сільраді (саме на її території, але по міській вулиці Енергетиків, як не дивно, знаходиться цей майданчик), встиг витягнути лише одну дитячу гойдалку.

- Хочуть забрати цей дитячий майданчик для своїх потреб. Але оскільки у нас вільних майданчиків для дітей немає, то це наш єдиний «золотий» куточок, де можуть погратися і відпочити діти нашого поселення,– не приховують обурення місцеві мешканці.

Як з’ясувалося, майданчик на цій ділянці облаштували у 2006-у році. Тоді вона вже 2 роки була у власності одного з депутатів Рівненської міської ради. Обладнання для майданчика придбали власники газової автозаправки, що знаходиться від нього за кільнадцять метрів, біля торговельно-ресторанного комплексу «Розвилка».

null
Алла Карпюк.  Фото UA: Рівне

За роз’ясненням журналісти звернулися до заступниці голови Великоомелянської сільради Рівненського району Алли Карпюк.

– Земля, на якій ми зараз знаходимось – це приватна власність, – говорить вона. – За нашими даними, вона належить громадянину Юрієві Гульчуку. Майно, яке тут розташоване, було придбано підприємством «Рівнетрансгаз», яке звернулося до нас з офіційним листом, щоб ми його прийняли у комунальну власність. Враховуючи те, що власник ділянки неодноразово до нас звертався з проханням звільнити дану земельну ділянку, оскільки він має намір здійснювати тут свою діяльність, ми були змушені це майно демонтувати.

Тим часом патрульні, які терміново прибули на виклик батьків дітей, зателефонували до Юрія Гульчука. Той пояснив, що цю ділянку недавно продав і назвав ім’я нового власника. Телефоном журналісти зв’язалися з його сином, у якого є доручення на розпорядження придбаної 2 місяці тому земельної ділянки.

– На моїй земельній ділянці, право власності на яку в мене є, розташований дитячий майданчик. Так, що це нормальне явище. Я її в будь-якому випадку мав рано чи пізно забрати. Просто, раніше за мене вирішила це зробити Великоомелянська сільська рада.

Я не проти. Якщо вони залишать – я теж не буду проти. Але максимум на півроку. Я розумію, що це діти. Але для цього потрібно, щоб міська влада виділила хоч якусь ділянку. Наразі я поки нічого не планую робити. Але через півроку, наступної весни там щось буду робити згідно з документами, – сказав журналістам представник власника земельної ділянки Олександр Бойчук.

null
 Фото UA: Рівне

Місцеві мешканці вже зібрали підписи під зверненням, яке передали Великоомелянському сільському голові. У ньому просять знайти інше місце, куди можна було б перенести дитячі гойдалки.

Наступного після наступу екскаваторів на майданчик дня, небайдужі рівняни пішли до Рівненської міської ради, де передали петицію зі своєю вимогою міському голові Володимирові Хомку.

Історія повчальна. Коли б люди промовчали, майданчик знесли і все. А коли стали всі разом за те, щоб майданчик для дітей залишили, є надія, що до голосу громади посадовці дослухаються. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews