На Рівненщині експерти позитивно оцінили проєкти територіальних громад

25.06.2019 17:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Вже 10 рік поспіль реалізується ця обласна програма, спонукаючи громадські організації до дій. За цей час завдяки оголошеним конкурсам на громадські проекти громадам вдалося втілити понад сотню вагомих ініціатив на загальну суму 16 мільйонів гривень. Половина з них – це кошти обласного бюджету.

Цьогоріч оцінювання проєктів відбулося в рамках реалізації проєкту «Розвиток культури оцінки ефективності регіональних бюджетних програм», який впроваджується Волинським ресурсним центром та Фундацією "Ідея Розвитку" (Польща). І його результати презентували в Рівненській ОДА.

null
 Фото - прес-служба РОДА

«Конкурс проєктів територіальних громад Рівненщини вигідно відрізняється серед інших в країні через принцип змагальності. Також у нас багато соціальних туристичних, підприємницьких проєктів. Тобто таких, що створюють у громадах елементи економічного розвитку. Щодо власного фінансового внеску, то він щороку лише зростає. Це свідчить про те, що конкурс стимулює громади до інвестування власних ресурсів у свої території», - розповів директор Волинського ресурсного центру Василь Кашевський.

Втім на цьому реалізація проєктів не повинна зупинятися. Необхідно оцінити, чи є ефект від їх втілення та використання бюджетних коштів. Це європейська практика і передбачена вона Угодою про асоціацію з ЄС.

Саме такий інструмент і використали фахівці «Волинського ресурсного центру», оцінюючи конкурс.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Було проведене опитування серед громад он-лайн та «очі в очі». За його результатами конкурс отримав схвальні відгуки респондентів, тому й отримав позитивну оцінку.

Окрім того, під час презентації проекту були надані рекомендації проведення обласного конкурсу задля підвищення його ефективності та використання коштів. А це – пришвидшення термінів проведення етапу відбору конкурсу, його он-лайн трансляція та збільшення фінансування на проекти.

 Джерело: http://www.rv.gov.ua

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews