У Шпанівській громаді на Рівненщині замахнулися на історико-культурний фестиваль

Історико-культурний фестиваль «Погорина. Урочище Чадорож-2019» влаштують на березі річки Горинь, біля села Хотин Рівненського району.

26.06.2019 15:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

 

Фестиваль розпочнеться об 11-й годині 13 липня і триватиме два дні. Вперше сюди з'їдуться фахівці військово-історичної реконструкції з усієї України, тож присутніх запрошують перенестися в часи Київської Русі.

«Погорина. Урочище Чадорож-2019» - захід із потужною історичною та мистецькою складовими. Це буде перший на Рівненщині фестиваль живої історії під відкритим небом.

Спеціальним гостем заходу буде український гурт «Бурдони Черна» із Чернівців. 

В рамках заходу – гончарство, різьба, ткацтво, ковальство та інші ремесла давніх історичних часів. Учасники заходу зможуть побувати в образі воїна з мечем та щитом та візьмуть участь в театралізованих екскурсіях. На відвідувачів чекають пізнавальні лекції, майстер-класи та прогулянки довкола території місцевого городища, зокрема на оригінальному реконструйованому човні. 

Організовує фестиваль Шпанівська громада, організація «Купа пригод» та туристично-інформаційний центр Рівного.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews