Нацгвардійці вперше стали охороняти громадський порядок в Хрінниках та на Білому озері

28.06.2019 21:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Ось уже тиждень, як військовослужбовці частини 3055 2 Галицької бригади Національної гвардії України заступили на охорону громадського порядку на озерах в Рівненській області. Йдеться про Біле озеро та Хрінники – найпопулярніші місця відпочинку жителів області та гостей з інших регіонів. Відтепер, завдяки патрулюванню нацгвардійцями, тут стало ще безпечніше.

Рішення про охорону громадського порядку на найбільших озерах Рівненщини було прийняте на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ, куди увійшли керівники всіх органів системи Міністерства внутрішніх справ України. Особливу увагу на це звернув Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

null
 Фото надане  в/ч 3002 ЗТУ НГУ

Тож відповідно до прийнятого рішення на визначені місця були направлені поліцейські та нацгвардійці. Ось уже тиждень вони несуть там службу щодня з восьмої вечора до другої ночі. Проживають в приміщенні туристичних баз, де їм виділили ліжка та надали доступ до кухні та санвузлів. На обох локаціях задіяні по 10 військовослужбовців.

«Нацгвардійці завжди несуть службу спільно з працівниками поліції, тож мають право і  припиняти правопорушення, затримувати правопорушників – пояснив заступник командира в/ч 3055 з охорони громадського порядку майор Анатолій Завалюк. – Але основне їхнє завдання – недопущення скоєння злочинів на маршрутах патрулювання. Сама їхня присутність – вже профілактика злочинів. Люди бачать їх і стараються вести себе в рамках законності».  

null
 Фото надане  в/ч 3002 ЗТУ НГУ

І в Хрінниках, і на Білому озері правоохоронці розробили маршрути, за якими патрулюють прибережну та рекреаційні зони в лісі, а також територію відпочинково-оздоровчих комплексів. Слідкують за тим, щоб відпочивальники не розпивали алкогольні напої в недозволених місцях, слідкували за своєю поведінкою та не вчиняли хуліганських дій, не керували транспортними засобами в нетверезому стані.

«Ми час від часу проводимо профілактичні бесіди з людьми, – розповідає командир резерву в/ч 3055 (Хрінники) молодший лейтенант Олександр Головенко. – Зазвичай вони реагують на зауваження адекватно і цивілізовано. Ми пояснюємо, що не хочемо завадити їхньому відпочинку, а лише запобігти можливим неприємним інцидентам».

За тиждень часу в Хрінниках було виявлено 12 адміністративних правопорушень. На Білому озері таких фактів було зафіксовано 15.

Відпочивальники, особливо сім’ї, задоволені, що знаходяться під охороною нацгвардійців.

«Ми з дітьми та чоловіком приїхали відпочити на Біле озеро з Рівного на кілька днів, - каже мама двох доньок Олена. – Ввечері бачимо, як нацгвардійці з поліцейським по формі та собакою обходять територію. І це вселяє більшу впевненість в тому, що ми в безпеці. Адже на випадок чого – знаємо, до кого звернутися по допомогу».

Кожен з нацгвардійців проходив курси надання першої домедичної допомоги. Тож військовослужбовці знають, як рятувати людину, що тоне, та послідовність наступних дій до приїзду швидкої допомоги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews