Міністр юстиції розповів рівненським мамам про їхні права та можливості

30.06.2019 07:13   Джерело: 0362.ua
Опубліковано : Вікторія Синиця

На Рівненщину з робочим візитом навідалися міністр юстиції України Павло Петренко та заступник міністра юстиції України Іванна Смачило.

Спершу вони взяли участь у відкритті Центру європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space» в м. Костопіль.

Згодом зустрілися з сімейними радницями Любов'ю Романюк, Оленою Бобровською, Ліаною Диновською та представниками Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області.

А після прес-брифінгу для представників ЗМІ Павло Петренко та Іванна Смачило поспілкувалися з учасницями проекту Пузата мама Рівне у парку Лебединка у Рівному. Мами задавали різні питання міністру. Приміром, цікавили виплати пр народженні дитини. Тут Павло Петренко запевнив, що виплати на дитину з січня зростуть до тисячі гривень замість 860 на місяць.

null

Говорили і про можливість відвідування дитсадку чи школи не за пропискою. До слова, як зазначила Іванна Смачило, рішення Володимира Хомка не пускати до шкіл учнів не прописаних у місті, не законне. Тож батьки можуть це рішення оскаржувати.

Зачепили і теми бейбібоксів та їхнього різного вмісту у різних містах. Це питання зацікавило міністра і пообіцяв його вивчити.

Виявилося, що поки жодна із присутіх мам не скористалися послугою муніципальної няні – коли держава відшкодовує частину грошей батькам за найм доглядальниці для дитини. За словами Павла Петренка, така послуга вигідна, коли дитину доглядає бабуся або хтось із родичів.

За матеріалами https://www.0362.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0362.ua