На Острожчину прибуде ікона, яка зцілює від безпліддя

02.07.2019 15:13   Джерело: Район Острог
Опубліковано : Вікторія Синиця

Упродовж 23 червня – 8 липня на Рівненщині перебуватиме ікона Богоматері «Духмяний цвіт» (Ізмаїльська).

У четвер, 4 липня, образ, який з-поміж іншого зцілює від безпліддя, прибуде на Острожчину.

О 09.30 запланована зустріч ікони в Богоявленському кафедральному соборі Острога. У храмі проведуть Божественну літургію та молебень з акафістом Божій Матері. З 13.30 до 16.30 чудотворний образ перебуватиме в Свято-Воскресенському храмі міста. Там також відбудеться молебень з акафістом Божій Матері.

О 17:00 ікону «Духмяний цвіт» зустрічатимуть на Острожчині – у Свято-Троїцькому Межиріцькому чоловічому монастирі. Тут відбудеться Вечірнє богослужіння, а також молебень.

Довідково:

Ікона Пресвятої Богородиці «Духмяний цвіт» («Благоуханный цвет») (Ізмаїльська) є місцешанованим образом Одеської єпархії. Іконографічно образ схожий з іконою Божої Матері «Неувядаемый цвет». У давніших образах відмінність полягала в тому, що Богородиця тримала розпущену гілку в руках. Зараз ця різниця не дотримується, і тому прийнято вважати, що це один і той же образ.
Ізмаїльська ікона «Благоуханный цвет» була написана в XIX столітті, імовірно грецьким іконописцем. Вона була сімейною іконою благочестивих жителів міста Ізмаїла Георгія і Марії (прізвища залишилися невідомі), і тому на іконі присутні небесні покровителі цього сімейства – святі великомученик Георгій Побідоносець і рівноапостольна Марія Магдалина.

У 1937 році ікона була подарована ними Ізмаїльському чоловічому монастирю святих рівноапостольних Костянтина і Олени.
2004 року зафіксований випадок мироточення цієї ікони. Але головним свідченням її чудодійної сили є випадки зцілення людей. Свідченням цього є численні усні та письмові подяки людей з усіх куточків нашої країни. Відомо, що ікона «Благоуханный цвет» допомагає при захворюваннях ніг, при лікуванні безпліддя, допомагає в народженні і вихованні дітей, сприяє сімейному благополуччю тих, хто молиться перед нею.

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Острог