Рівненщина – передова із впровадження реформи Громадського здоров’я

04.07.2019 06:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Рівненщина продовжує формувати потужну службу Громадського Здоров’я, до того ж готова до пілотного проекту щодо реформи лабораторної мережі.

На цьому наголосила заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко під час зустрічі із столичними експертами від Державної установи  «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Так, координаторка супроводу реформ та регіонального розвитку Ірина Агеєва, координатори регіонів Володимир Короленко та Павло Павлючок наголосили, що Рівненщина – передовий регіон із впровадження реформи Громадського здоров’я.

«Рівненщина – один з перших регіонів, де створили Центр Громадського здоров’я та є комунікація із обласною радою. На сьогодні в Україні вже є 11 таких закладів, а до кінця 2020 року кожна область матиме такі служби», - наголосив Павло Павлючок.  

Нагадаємо, Центр громадського здоров'я Рівненщини – це нова структура, яка  утворилася рік тому шляхом об’єднання трьох центрів: профілактики та боротьби зі СНІДом, статистики та здоров’я.

За словами експертів, на сьогодні питання громадського здоров’я у пріоритеті перших осіб держави, до того ж Глава держави особисто наголошує на важливості промоції здорового способу життя.

Світлана Богатирчук-Кривко висловила переконання, що пройде деякий час і Центри громадського здоров’я стануть важливими гравцями у медичній сфері.

«Ми розуміємо важливість трансформації системи охорони здоров’я – перехід від політики лікування до превенції. А серед основних завдань закладу – збереження та профілактика здоров’я населення».

Під час зустрічі обговорили питання вакцинації, відкритого реєстру медичних послуг, методики ведення статистичних даних, а також плани щодо розвитку громадського здоров’я на наступні 3 роки.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews