Чоловік, який закопав на городі боєприпаси, й надалі перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом

04.07.2019 21:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Рівненський апеляційний суд, залишаючи ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 14 червня 2019 року про відмову у задоволенні клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного В. у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу), вважає, що запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту забезпечить виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов’язків. 

Органи досудового розслідування обґрунтовано підозрюють 46-річного мешканця Острозького районну В. у тому, що 20 листопада 2018 року близько 23-ої години він, закопав на земельній ділянці свого брата в с. Сіянці Острозького району Рівненської області бойові припаси, та зберігав їх там до 11 червня 2019 року.

null
 Фото - прес-служба Рівненського апеляційного суду

14 червня Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід —цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю.

На застосуванні більш суворого запобіжного заходу — взятті під варту — наполягала прокуратура, тому оскаржила ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку, вважаючи її незаконною та необґрунтованою. Натомість, захисник просив обрати підозрюваному В. запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи прокурора, думку підозрюваного та його захисника, перевіривши матеріали судової справи, а також обговоривши доводи апеляційних скарг, ухвалу місцевого суду залишив без змін, апеляційні скарги прокурора та захисника — без задоволення.

Залишаючи ухвалу місцевого суду без змін, суд апеляційної інстанції виходив з того, що домашній арешт є достатнім запобіжним заходом, який забезпечить виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов’язків. Ухвалюючи таке судове рішення, суд також врахував, що підозрюваний В. раніше не судимий, має постійне місце проживання, одружений, позитивно характеризується, є інвалідом третьої групи, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, бере активну участь в організації зі збору допомоги бійцям АТО та їх сім’ям.

 

Прес-служба Рівненського апеляційного суду

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews