Рівненський апеляційний суд лучанину-мінувальнику не поміг

07.07.2019 12:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Лучанина, який "замінував" приміщення Волинської  обласної клінічної лікарні, у Рівному засудили до 4,5 року ув'язнення. Такий термін отримав 40-річний уродженець  Луцька Р., який повідомив у Нацполіцію про закладення вибухівки в цьому медзакладі.

Під час судового розгляду, зокрема, встановлено, що 7 квітня 2018 року Р., перебуваючи на території Луцька, під час телефонної розмови зі співробітником Нацполіції погрожував йому нанесенням тілесних ушкоджень і застосуванням щодо нього вогнепальної зброї.

Через три доби цей же чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння  за місцем свого проживання по вулиці Чорновола, 2А в Луцьку повідомив на лінію «102» завідомо неправдиву інформацію про замінування та підготовку вибуху у приміщенні Волинської обласної клінічної лікарні.

null
Фото з мережі Інтернет

Після чого обвинувачений  у коридорі поблизу своєї квартири, усвідомлюючи факт викриття його поліцією, вихопив з рук працівника правоохоронного органу мобільний телефон і розбив його, чим спричинив матеріальні збитки на суму 2.500 грн.

А уже через 10 хвилин умисно наніс іншому поліцейському три удари ногою в гомілку, внаслідок чого той отримав тілесні ушкодження і був змушений звернутися за медичною допомогою до лікарні.

7 лютого ц.р., згідно з вироком Луцького міськрайонного суду, Р. було визнано винним за 4-ма статтями Кримінального кодексу України: ч.1 с.345 (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків), ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків), ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей і спричинило тяжкі наслідки), ч.1 ст.347 (умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу) і призначено остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців.

Вирок суду І-ї інстанції в апеляційному порядку оскаржили  прокурор та обвинувачений. Зокрема, прокурор на судовому засіданні просив скасувати вирок місцевого суду і прийняти новий, яким збільшити покарання обвинуваченому до 6-ти років.

Натомість обвинувачений, який у суді І-ї інстанції свою вину визнав, має на утриманні малолітню дитину, просив змінити вирок в частині кваліфікації його дій: з ч.2 ст.259 КК України на ч.1 ст.259 КК України. Крім того, переконував суд у застосуванні до нього ст.ст.69, 75 КК України та призначенні покарання, не пов’язаного із позбавленням волі.

Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи обвинуваченого та його захисника, прокурора і потерпілого, а також взявши до уваги те, що останнім часом почастішали неправдиві повідомлення про замінування, апеляційну скаргу прокурора задовольнив частково, у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого відмовив.

Колегія суддів Рівненського апеляційного суду вирок Луцького міськрайонного суду від 7 лютого ц.р. щодо Р. змінила в частині вирішення долі речових доказів, повернувши потерпілому мобільний телефон.  

Суд апеляційної інстанції вважає, що призначене Р. місцевим судом покарання є справедливим, відповідає тяжкості вчинених ним злочинів та особі обвинуваченого. Ізоляція від суспільства є необхідною і достатньою для виправлення й попередження вчинення ним нових злочинів.

Обвинуваченого взяли під варту в залі суду.

Підготовлено за матеріалом прес-служби Рівненського апеляційного суду


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews