Багатодітні батьки Рівного подали петицію за пільговий проїзд батька або матері

07.07.2019 15:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

На сайті Рівненської міської ради зареєстровано петицію, в якій батьки звератаються до місцевої влади з проханням зробити безкоштовний проїзд міським транспортом для членів багатодітних сімей. 

Автор петиції Світлана Коваленко, зокрема, пише: 

«З 1 травня ц.р. проїзд для батьків багатодітних сімей у міському транспорті став платним. Просимо повернути можливість безкоштовного проїзду у міському транспорті хоча б одному з батьків при наявності посвідчення багатодітної сім'ї».

Тим часом мама трьох дітей Наталія Виногродська обурена такими діями міської влади:

 «Статтею 13-ю Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що дітям з багатодітних сімей надається пільга на  безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, крім таксі за наявності посвідчення встановленого зразка. Ми про це говорили з керівниками міністнрства юстиції. Нам пояснили, що дії міської влади в частині встановлення платного проїзду дітям з багатодітних сімей  суперечать вимогам чинного законодавства України».

Нагадаємо, електронні петиції, адресовані Рівненській міській раді, розглядають за умови збору на їх підтримку не менше 300 підписів громадян протягом не більше 45-ти календарних днів з часу оприлюднення тексту звернення.

Міський голова після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції за умови, що порушене питання відноситься до компетенції Рівненської міськради та її виконкому, невідкладно направляє її на розгляд до виконавчого органу (структурного підрозділу) Рівненської міської ради або до її постійної комісії, предметом відання якої є порушене автором петиції питання.

Також не пізніше 10-ти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок розгляду електронної петиції міський голова дає відповідним виконавчим органам доручення щодо внесення такого проекту на чергове пленарне засідання Рівненської міськради.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews