На межі Сарненського та Володимирецького районів може бути утворена нова ОТГ

09.07.2019 12:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Розпорядженням в.о. Кричильського сільського голови Івана Токова від 24 червня 2019 року утворено спільну робочу групу з підготовки проектів рішень щодо добровільного обєднання територіальних громад.

Таким чином розпочато процес створення Кричильської сільської обєднаної територіальної громади.

Згоду на обєднання своїх громад дали Кричильська, Коростська та Великовербченська сільські ради Сарненського району та Городецька сільська рада Володимирецького району. Відповідні сесії цих сільрад відбулися протягом червня.

Такий формат ОТГ виник несподівано. 
Так, Кричильська, Коростська та Великовербчанська сільські ради згідно діючого Перспективного плану формування територій громад Рівненської області мали б увійти до Степанської ОТГ, однак, на пропозицію Степаня вони відповіли відмовою. Разом з тим, минулого року ці три сільські ради прийняли рішення про те, що хочуть обєднатися із містом Сарни.

Інша ситуація з Городецькою сільською громадою. Згідно Перспективного плану формування територій громад Рівненської області Городець мав би стати цетром ОТГ. Однак сусіди, Антонівка та Ромейки, відмовились обєднуватись в такому форматі: Ромейки обєднались з Полицями, а Антонівка перебуває в процесі обєднання з Великими Цепцевичами. Тож Городець вирішив обєднатися із містом Сарни про що прийняв відповідне рішення.

Таким чином ці чотири громади хотіли обєднатися із містом Сарни. Однак там обєднавчі процеси не відбуваються. А відповідні пропозиції щодо зміни перспективного плану в частині Сарненського району регіональна робоча група не погодила.

Отож, як альтернативний варіант ці громади вирішили створити окрему ОТГ, яка наразі не передбачена перспективним планом.

Нагадаємо, що станом на сьогодні на Рівненщині вже створено 2 ОТГ, в які увійшли громади з різних районів: Демидівська та Повчанська.

За матеріалами РІвненського ЦРМС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews