Гутірки на фестивалі «Княжий»: хто приїде, про що розкаже, чим здивує?

Фестиваль «Княжий» 13-14 липня збирає цікавих особистостей на гутірковій сцені

09.07.2019 18:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Тут можна буде поспілкуватися з відомими письменниками, акторами, музикантами, політиками й громадськими діячами.

В суботу 13 липня про традиції середньовічної кухні розповість представниця клубу історичної реконструкції «Аквітанія» Надія Гупалюк, а щасливчики зможуть покуштувати страви, приготовані за рецептурою середніх віків.

null
 Фото надане оргкомітетом

Уперше відвідають «Княжий» лучани Тетяна Яцечко-Блаженко й Олександр Котис, саме вони з’ясували, що Софі Лорен та Одрі Хепберн завдячують кар’єрою режисерові, який родом із Волині, або що в Ковелі народився автор аматорського відео із зафіксованим убивством американського президента Джона Кеннеді. Тетяна та Олександр розкажуть про 20 цікавих історичних фактів про Володимир-Волинський.

На суботніх гутірках відбудеться презентація фільму про Василя Стуса «Заборонений» за участю Дмитра Ярошенка, що виконав головну роль у картині.

null
 Фото надане оргкомітетом

Уперше на «Княжому» наші відвідувачі мають можливість поспілкуватися з Віталієм і Дмитром Капрановими. Вони не вивчали української мови в школі, бо «були як від зайвого предмету звільнені за станом здоров’я. І саме завдяки цьому не встигли зненавидіти українську літературу», а стали натомість українськими й проукраїнськими письменниками, видавцями, музикантами, телеведучими, публіцистами, промоутерами вітчизняної книги.

Бажання відмовитися від використання поліетилену, уміння правильно сортувати сміття, використовувати екоупаковку – речі, які має розуміти і робити кожна свідома людина. Як це робити, розповість на недільних гутірках Ірина Білик.

null
 Фото надане оргкомітетом

Відомий український письменник Артем Чапай презентує книгу «The Ukraine», яка вийшла в фінал конкурсу Книга року ВВС-2018.

Усі шанувальники гурту «От Вінта!» мають можливість поспілкуватися на гутірках з лідером колективу Юрком Журавлем.

Голова оргкомітету фестивалю, депутат Верховної Ради України Ігор Гузь розповість про роботу в окрузі, дасть політичний прогноз та відповість на ваші запитання.

Крім цього, ви матимете унікальну можливість дізнатися від фронтмена гурту Олега Собчука, звідки приходить натхнення для пісень, як з’явився новий альбом «Рідкісні птахи», які плани гурту на майбутнє.

Більше й більше інформації на сторінці фестивалю у Фейсбук. Однак краще відвідати фестиваль, ніж читати про нього чи слухати від тих, хто вже побував.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews