Сільські амбулаторії Рівненщини отримали 34 нових автомобілі

13.07.2019 10:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

34 нових службових автомобілі передали амбулаторіям Рівненщини. Машини придбані за рахунок державної субвенції, спрямованої на розвиток медицини в сільській місцевості.

Нові позашляховики передбачені для роботи сімейних лікарів, які працюватимуть у 34-х новозбудованих сільських амбулаторіях Рівненської області.

«Така подія для нас – справжнє свято. Ви пам’ятаєте, як ми відкривали першу сільську амбулаторію в нашій області на початку весни. Тепер ми вже маємо 18 таких новозбудованих закладів з усіх 34 запланованих. При цьому 20 амбулаторій мають житло для лікарів. Для абсолютно всіх закладів відразу ж були передбачені автомобілі підвищеної прохідності. Таке авто значно прискорить надання медичної послуги на місці, чим зробить її більш якіснішою. Тож відсьогодні 34 транспортних засобипоїдуть в громади», - зазначив в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, який вручив ключі від новеньких Renault DUSTER.

null
Фото - прес-служба РОДА

Автівки, вартістю в півмільйона гривень кожна, використовуватимуть для обслуговування жителів сільської місцевості. Автомобілі  Renault Duster є повнопривідними з підвищеною прохідністю, що забезпечить можливість доїзду медиків до найвіддаленіших населених пунктів.

«Ногами багато не находишся. Адже є виклики пацієнтів, що проживають за 5 чи 7 кілометрів від амбулаторії. Звісно, що потрібно ще з собою взяти й аптечку, у якій має бути все для надання невідкладної допомоги. У такі віддалені місця я їздила своїм власним автомобілем. А хто, його не має, той ходить до хворих пішки», - розповіла завідуюча амбулаторії у селі Забороль Вікторія, яка до свого місця роботи поїхала на новенькому Renault DUSTER.

null
Фото - прес-служба РОДА

Нова автівка дозволить діставатися до пацієнтів швидше, розповідає Анатолій Гриценко, котрий працює водієм Кухітської амбулаторії Зарічненського району. Завдяки реформі сільської медицини в селі будується нова амбулаторія. Для неї і отримали автомобіль.

На купівлю автівок для Рівненщини з державного бюджету спрямували 17 мільйонів гривень.

null
Фото - прес-служба РОДА

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews