Фідбек від батьків і вихователі: на Рівненщині Лілії Гриневич розповіли про враження від освітніх ініціатив

13.07.2019 11:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

56 днів відпустки, так як і вчителям, з 2020 року законно відпочиватимуть вихователі дитсадків. За таку ініціативу Уряду подякували працівники дошкілля Рівненщини Міністру освіти і науки Лілії Гриневич.

«Це справедливо, - розповідає Лілія Гриневич під час зустрічі із вчителями, вихователями, батьками у Заборольскому ліцеї. - На сьогодні тривалість щорічної основної відпустки вихователів дитсадків – 42 дні. Це значно менше, ніж у їхніх колег, вчителів. Хоча, насправді, робота з маленькими дітьми не легша».

Тим часом батьки першачків, які теж були присутні зустрічі, не натішаться якістю сучасної освіти в Новій Українській школі. Адже для них головне, що діти із задоволенням йдуть на навчання.

«Цього року завдяки зусиллям Уряду з державного бюджету виділені кошти на комп’ютери, проведення Інтернету. Надійшли кошти і на парти, дидактичні матеріали та перепідготовку педагогічних працівників. Область закупила 56 шкільних автобусів для підвозу учнів до навчальних закладів. В цілому можна сказати, що матеріальна база шкіл Рівненщини таки суттєво покращилася за останні три роки», - розповіла профільна заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Окрім того, поліпшується соціальне забезпечення працівників навчальних закладів. Так, вчителі мають змогу відчути поетапне підвищення заробітної плати. Ще однією позитивною ініціативою Уряду є надання вихователям такої ж відпустки, як і вчителям, а з 1 вересня дошкільникам заплановане підвищення виплат на 10 %.

За матеріалами РОДА

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews