У Рівному – ретро-свято на Поштовій. "Круто!" - кажуть рівняни(R)

14.07.2019 15:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Традиційного ретро-свята на Поштовій, яке щоліта достосовується датою до початку жнив, християнського свята Петра й Павла й відбувається зазвичай у неділю, як-от і сьогодні, 14 липня, – рівняни дуже чекають: заздалегідь готують собі ретро-вбрання під старі 30-40-50-ті ХХ сторіччя. І щороку виходить щось інше. Виходить неперевершено. І молодь, і старші, і дітвора – всі демонструють свій креативний підхід до ретро-стилю,  влаштовують з того конкурси, і це ще далеко не все. Бо на всіх, хто завітав нині на стару пішохідну Поштову, очікує маса виставок, концертні номери, конкурси, фотозони і просто зустрічі за філіжанкою смачної кави.

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

Цього дня Фейсбук-сторінки рівнян та гостей міста заповнені яскравими враженнями.  

«Всі рівняни знають маленьку затишну центральну вуличку Поштову!
А сьогодні вона, як машина часу, переносить нас на десятки років назад і в моді знову ретро. Нам це подобається, однозначно!» – так поетично написав на своїй Фейсбук-сторінці екс-голова Рівненської ОДА, а нині кандидат у депутати до Верховної Ради по 152 виборчому округу Олексій Муляренко. 

null Фото з мережі Фейсбук

До речі, він чи не єдиний з-поміж відомих публічних осіб подбав про ретро-стиль разом з дружиною. Зізнається, що «готувалися весь ранок». Чимало рівнян захотіли з Муляренками сфотографуватися і ось він –  бум світлин зі сторінок у Фейсбук.

null
 Фото з мережі Фейсбук

До речі, Олексій Муляренко цьогоріч привніс до свята новинку: ініціював виставку і фотозону з ретро-автомобілями.

«Тут наша «Перемога» і не тільки, тут популярна фотозона», – написав у своїй Фейсбук-сторінці.

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

До речі, господинею свята разом з дочкою Наталею Мобіло є пані Любов Мобіло (на фото вгорі), яка мешкає на цій вулиці.  Її дім є живим музеєм для ретро-речей, ретро-інтер’єру й люди йдуть сюди, щоб подивитися на всі цікавинки та випити смачної кави. Краєзнавчий підтекст свята забезпечила і щороку додає якихось цікавинок  науковий працівник Рівненського обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук (на фото внизу разом з Надією Косміаді).

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

Наразі звучить на Поштовій і джаз. Про те, аби рівняни, милуючись виставками, різними чудернацькими витворами ужиткового мистецтва покоління наших дідів і прадідів, світлинами та малюнками ще й паралельно послухали чудові мелодії, потанцювали також подбав  Олексій Муляренко.

 «Приходьте також сюди послухати джазовий оркестр, який ми запросили на 15.00! Буде круто!» – написав Олексій Муляренко на своїй сторінці у Фейсбук. 

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук

 

null
 Фото з мережі Фейсбук



 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews