65 млн грн аліментів cтягнули за І півріччя 2019 року

15.07.2019 15:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Стягнення на користь дітей, які живуть в неповних сім’ях, заборгованості зі сплати аліментів – один з ключових і пріоритетних напрямків роботи Рівненської юстиції.

Впродовж пів року державні виконавці Рівненської юстиції стягнули понад 65 млн  грн аліментів на користь 9457 дітей. З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Законів #ЧужихДітейНеБуває – 26 млн грн.

Разом з тим державні виконавці винесли 3870 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання. Водночас не видано жодної довідки про наявність заборгованості з виплати аліментів для виїзду за межі України.

Більше важелів впливу на недобросовісних батьків дав другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває. Зокрема, це накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Так, за звітний період на Рівненщині винесено 530 постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 349 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 937 постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

Загалом  сплачено штрафів за борги з аліментів на суму 1,3 млн гривень.

Складено 1592 протоколи про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого частинами 1, 2 статті 183-1 КУпАП, з яких направлено до суду 1267. Суди винесли 392 постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. На даний час боржники відбули суспільно-корисні роботи по 80 протоколах. Ще 50 неплатників аліментів продовжують працювати на суспільно-корисних роботах. Більше 162 492  гривень аліментів вдалося стягнути на користь дітей завдяки відпрацьованим «горе-батьками» годинам.

З початку року органи державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області стягнули з недобросовісних роботодавців 17,5 млн грн заборгованості по заробітній платі. Станом на 1 липня на виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 1088 виконавчих документів про стягнення заробітної плати.

На сьогоднішній день на Рівненщині борг підприємств перед співробітниками становить 21,5 млн.грн. Серед найбільших боржників – ПАТ «Рівнеазот» із сумою боргу 15,2 млн грн, ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» – 5 млн грн. Загалом станом на 1липня  в області нараховується 9 підприємств-боржників. 

 

Людмила Пшебільська

Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews