У Рівненській області розпочато процес створення Вирівської ОТГ

17.07.2019 15:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Днями Вирівський сільський голова Богдан Опалько видав розпорядження про створення спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.
 
Як роз’яснив радник з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп, створення такої спільної робочої групи є початком процедури добровільного об’єднання територіальних громад.
«Мова йде про чотири сільські громади Сарненського району: Вирівську, Кам’яне-Случанську, Селищенську та Чудельську, які прийняли рішення про об’єднання у Вирівську сільську ОТГ.
 
Така ОТГ передбачена у діючому перспективному плані формування територій громади Рівненської області і загалом буде налічувати понад 12 тисяч осіб», -розповів він.
 
Сільські голови з Вирів та Селище вже поінформували обласну державну адміністрацію та обласну раду про початок об’єднавчих дій в їх громадах.
 
Експерти Рівненського ЦРМС здійснюють консультаційний супровід цих процесів.
 
За матеріалами Рівненського ЦРМС

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews