У Млинівській «Ікві» сподіваються пережити виклик футбольної долі

17.07.2019 21:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Під час паузи між першим і другим колом чемпіонату Рівненщини з футболу серед команд I ліги вдалося поспілкуватися з капітаном і заодно граючим тренером  СФК «Іква» з Млинова Сергієм Вишневським.

- Сергію! Які можете прокоментувати підсумки першого кола?

- Відверто кажучи, старт чемпіонату відбувся за форс-мажорних обставин, адже команда залишилася без основного спонсора, який впродовж кількох років її суттєво підтримував. На щастя, знайшлися люди, які не залишилися осторонь наших клопотів і підтримали команду та футбол рідного краю. Сьогодні хочу назвати їх поіменно. Щоправда, чимало доброчинців бажають не розголошувати інформацію про свою благодійність, тому змушений їхні спонсорські пожертви обрамлювати підписом «анонім». Отже:

Кучер Т.В. – 17 600 грн;                                            Руслан із Рівного – 300 грн;

Левицький Д.В. – 14 000 грн;                                  Вишневський С.П. – 300 грн;

Анонім – 5 000 грн;                                                    Павлюк С.В. – 200 грн;

Анонім – 3 000 грн;                                                    Анонім – 100 грн;

Сидорчук М.В.  – 2 000 грн;                                     Яконюк С.В. – 100 грн;

Тадай А.А. – 1 000 грн;                                              Рудик О – 100 грн;

Анонім – 1 000 грн;                                                    Бойко Р. – 100 грн;

Козачук І.М. – 1 000 грн;                                          Гузуватий С. -100 грн;

Шиманський О.А. – 600 грн;                                   Ліщук П. – 100 грн;

Мельниченко М.Р. – 550 грн;                                 Навроцький Влад – 100 грн;

Тутевич В.М. – 500 грн;Панчина А. – 100 грн;

Цимбалюк М.М. – 400 грн;Степасюк В. – 50 грн.

Ібрагім – 300 грн;                                                       Всього – 54 400 грн.

Додам, що було б боляче і гірко поставити крапку в новітній історії нашої команди, гравці якої досягли певного рівня майстерності та ігрового потенціалу. Хтозна, скільки часу згодом довелося б затратити, аби знову досягти нинішнього рівня.

- Які зміни чи нововведення запроваджуєте, аби вижити в непростих умовах інертності  потенційних спонсорів команди?

-Зареєстрували Статут СФК «Іква». Найближчим часом відкриємо розрахунковий рахунок. Хочемо йти шляхом місцевого народного клубу. Відтак надіємося на підтримку підприємців і підприємств, організацій, установ, а також громадян, які люблять футбол і готові вкладати в його розвиток хай незначні кошти, але щоб спільно можна нагромадити чималі суми.

-Сергію, поінформуйте коротко про турнірне становище команди.

-Посідаємо п’яте місце з 11 команд, хоча ніхто не очікував такого результату. Іншими словами, ми розташувалися за командами-лідерами, які роками і десятиріччями задають тон у чемпіонаті області. На жаль, гальмують наші намагання піднятися на вищі щаблі турнірної таблиці заробітчанські вояжі за кордон багатьох наших гравців. Прикро, що з року в рік їх кількість зростає. Гірко і від того, що жодних преміальних за ігри нікому не виплачуємо. До речі, у жодній команді першої ліги чемпіонату Рівненщини такого не побачите. Тому для того, щоб вижити, навіть на домашні матчі на стадіоні «Колос» ставимо скриньку для пожертв. Є такі скриньки і в деяких торговельних закладах райцентру.Гривня до гривні – команді підтримка.

- А що ще болить у капітана команди та граючого тренера?

-Не буду особливо розглагольствувати, але надійшла інформація, що перша ліга чемпіонату Рівненщини з футболу стала об’єктом зацікавлення букмекерських контор. Хто знає, які піруети інколи відбуваються за ширмою тих контор, той прихильності до них не виявляє. Зачасту такі позафутбольні явища, як кажуть, вбивають футбол.

-Як виступає СФК «Іква-2» в чемпіонаті Дубнівського району?

-Перебуваємо в середині турнірної таблиці, домашні матчі проводимо на футбольному полі у Смордві. Власне, участь учемпіонаті сусіднього району – не стільки для того, щоб пожати чемпіонські лаври, як обкатувати в поєдинках молодих виконавців, а також додати ігрової практики тим футболістам, які мало грають у чемпіонаті області.

-Мабуть, «Іква-2» також твій головний біль?

-Завдяки такому спонсору, як Ігор Стельмащук, вдається уникнути складнощів. Та й Бокіймівська ОТГ та її голова Сергій Павлюк не залишаються осторонь наших виступів – надали 5 000 гривень допомоги. Взагалі хочу подякувати водієві Віктору Миколюку, Млинівській ОТГ на чолі з Дмитром Левицьким, Бокіймівській ОТГ і її голові Сергію Павлюку, млинівчанину Сергію Місюрину за надані транспортні послуги, Анатолію Калінобродському – за творчий супровід чемпіонату. Окрема подяка – народному депутату України Олександру Дехтярчуку за подаровану футбольну форму, гравцям – за розуміння складної ситуації. Сподіваємося, що всі разом переживемо цей виклик футбольної долі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews