Які партії долають прохідний бар’єр до Верховної Ради: опитування

18.07.2019 11:34   Джерело: ua.interfax.com.ua
Автор : Новини Рівненщини

Політична партія «Українська стратегія Гройсмана» впевнено долає прохідний бар’єр до Верховної Ради. Лідер партії, чинний Глава Уряду Володимир Гройсман – один з найбільш рейтингових кандидатів на посаду очільника нового Кабінету Міністрів.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних експертиз Інституту соціології Національної академії наук України (посилання - у першому коментарі).

За «Українську стратегію Гройсмана» готові віддати голоси 5,4% респондентів з-поміж тих українців, хто планує голосувати і вже визначився зі своїм вибором.

А серед усіх можливих кандидатів на пост Прем’єр-міністра лідери двоє: Юрій Бойко – 13,2% та Володимир Гройсман – 12,7%. При цьому, як стверджують соціологи, різниця у рейтингах цих кандидатів є незначною і знаходиться в межах статистичної похибки вибірки, яка складає 2,6%.

Опитування проведено Центром соціальних експертиз Інституту соціології НАН України www.csep.org.ua.

Метод дослідження: стандартизоване інтерв’ю "face-to-face" за місцем постійного проживання респондентів.

Вибірка: загалом було опитано 1800 респондентів в усіх регіонах та областях України, зокрема, в місті Києві (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Результати є репрезентативними на рівні країни загалом, за такими показниками як вік (від 18 років), стать, регіон проживання та тип поселення (місто/село).

Статистична похибка вибірки: не більше 2,6% .

Терміни проведення дослідження: 11-16 липня 2019 року.

Основні результати дослідження

За матеріалами https://ua.interfax.com.ua

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ua.interfax.com.ua