Рівненщину відвідав президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса (Відео)

18.07.2019 11:51   Джерело: ritm.tv/
Опубліковано : Новини Рівненщини

Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса відвідав Рівненщину, аби на власні очі побачити, як розвиваються міста, об'єднані громади та окремі підприємства.

null
Фото з мережі Інтернет

Свій візит фахівець розпочав з «Агропереробки» ТМ «Щедрик». Продукція цієї компанії має попит не лише на внутрішньому ринку, а й за кордоном. Після спілкування із засновницею та гендиректором підприємства Ольгою Рудомською, Алекс Ліссітса ознайомився з виробничим процесом - відвідав автоматичну котельню та ягідний завод.

«Агропереробка» або ж ТМ Щедрик — потужний сімейний бізнес родини Рудомських у Рівному. Це — приклад принциповості виробництва натурального продукту, який користується попитом не лише на внутрішньому ринку, а й за кордоном. Це — приклад вдалого переорієнтування експортного вектору: від Росії до ЄС.

Поспілкувавшись сьогодні з засновницею і гендиректором підприємства Ольгою Юхимівною Рудомською (Ольга Рудомська (Olha Rudomskaya), приємно вражений, як після банкрутства їй вдалося запустити виробництво і досягти значних результатів, гарантуючи якість і безпечність продукції кінцевому споживачу.

«Агропереробка» кілька років тому отримала два міжнародних сертифікати якості з менеджменту та харчової безпеки, а також розвиває власну мережу у Рівному, Львові, Києві та Житомирі.

Для таких підприємств, як «Агропереробка» важливі стабільні умови у країні, адже рік подвійних виборів є своєрідним іспитом для середнього бізнесу. За останні роки прем'єрства Володимира Гройсмана (Volodymyr Groysman) зроблемо багато для забезпечення стабільних умов для ведення ефективного бізнесу у країні і зміни мають продовжуватися», - каже Алекс Ліссітса.

У Рівному Алекс Ліссітса поспілкувався також з рівненськими журналістами про необхідність продовження реформи децентралізації, зокрема, потребі захистити цю реформу на конституційному рівні. Фахівець зазначає, що розвиток громад — єдиний шлях, аби молодь не шукала щастя де-інде та не залишала село. Подібна проблема існує і за кордоном, щоправда, там почали її вирішувати значно раніше.

null
Фото з мережі Інтернет

Крім того, Алекс Ліссітса наголосив, що в України потрібно створити ринок землі, аби селяни могли вільно розпоряджатися своїми земельними угіддями.

«Ми роздали землю в 90 роках 6 мільйонам громадянам України, які працювали в Радянських колгоспах. Потім дали їм ці гектари, виділили в натурі і заборонили цією землею розпоряджатися вільно. Це абсолютно ненормальна ситуація, як на мене. Тому, ринок землі необхідний, але як на мене це питання необхідно вирішувати комплексно з перспективою 10-15 років».

Після брифінгу Алекс Ліссітса відвідав одну із перспективних ОТГ Рівненщини — Олександрійську, яка вже досягла значних успіхів у своєму розвитку, а нині працює над розвитком аграрного сектору:

«Приклад Олександрійської ОТГ на Рівненщині, яка була створена весною 2018 року, показує, що все і одразу не може змінитися, потрібен час. Час і незмінний курс розпочатих реформ».

Голова Олександрійської ОТГ (Mykola Shustov) підтверджує, що більшість людей очікують дива від децентралізації, що все відбудеться без їх участі. І тут важлива інформаційно-роз'яснювальна робота та приклади того, що зроблено і куди громада рухається.

null
Фото з мережі Інтернет

Олександрійська ОТГ частково відновила благоустрій села та працює над залученням донорів для подальшої реконструкції парку, працюють над створенням опорної школи та вирішенням інших соціальних питань.

Однак, сьогодні стоїть питання, чи новий парламент доведе до логічного кінця цю реформу, чи пригальмує. Усе просто: потрібно якнайшвидше вносити зміни до Конституції, прописавши усі права ОТГ та ліквідувати райони.

Відео: ТРК РИТМ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv/