Уряд започаткував важливі зміни, їх треба продовжувати, - Прем’єр-міністр

18.07.2019 16:41   Джерело: RvNews
Автор : Новини Рівненщини

Діючий Уряд, який працює три роки, не допустив руйнування країни, забезпечив стійкий економічний ріст і започаткував фундаментальні перетворення в різних сферах.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу, 17 липня.

 Глава Уряду наголосив, що вже за кілька днів в Україні відбудуться парламентські вибори: буде сформовано новий склад Верховної Ради, новий склад коаліції, а відтак – новий склад Уряду. І саме тому дуже важливо, аби з 22 липня – часу після виборів – ті ключові зміни, які були започатковані для побудови сильної і успішної України, не були зупинені і згорнуті, а були захищені і продовжені.

Серед трансформацій, які заслуговують на подальшу посилену увагу, Володимир Гройсман назвав децентралізацію, збереження курсу на зростання соціальних стандартів, розбудову інфраструктури і захист національної пам’яті.

Так, говорячи про децентралізацію, Глава Уряду наголосив, що наразі в Україні існує кілька варіантів розвитку подій, найгірший з яких – федералізація держави.

«Що таке децентралізація? Це нові дороги, новий освітній простір і багато речей, які потрібні кожній родині. Що буде далі? Або завершимо формування громад, або законсервуємо систему і знищимо систему фінансової децентралізації. Або ми закріпимо децентралізацію в Конституції, або нам будуть нав’язувати федералізацію», – сказав Володимир Гройсман. На його думку, вибір дій є – так само, як і є його наслідки.

Щодо соціальних стандартів, то тут, за словами Володимира Гройсмана, також є вибір – або спиратися на можливості економіки і стимулювати детінізацію, або спиратися на популізм, нарощування боргів, друк грошей і рух до дефолту.

У цьому контексті не менш фундаментальним кроком Уряду, як зазначив Володимир Гройсман, є й відродження національної пам’яті шляхом, в тому числі, розбудови меморіальних комплексів – передусім Меморіалу жертв Голодомору.

Звертаючись до учасників засідання, Глава Уряду навів ще кілька прикладів докорінних змін – Нову українську школу, дошкільну освіту, перетворення в системі охорони здоров’я, добудову лікарень, передусім Охматдиту, дорожнє будівництво, програми підтримки сімей з дітьми тощо.

Продовження змін, за словами Володимира Гройсмана, багато в чому залежатиме від того вибору, який буде зроблено 21 липня, від здатності виборців відрізнити справжній рух вперед від маніпуляцій.

Такою маніпуляцією Прем’єр-міністр назвав серед іншого масовану кампанію у ЗМІ та соцмережах із закликами голосувати за одних і проти інших, які «начебто непрохідні».

«Я хочу сказати одне: думаю, що люди мають можливість визначитися, хто діє морально і щиро, а хто бреше», – сказав Володимир Гройсман.

Він також звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати факти забороненої законом контрреклами. «Сподіваюся, правоохоронні органи дадуть цьому достойну оцінку», – наголосив Володимир Гройсман.

За матеріалами КМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews