У Старому Селі на Рокитнівщині чоловік стріляв з автомата

Апеляційний суд Рівненської області залишив 31-річного хулігана під вартою

18.07.2019 20:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 31-річного мешканця Рокитнівського району. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). 

Інцидент з використанням вогнепальної зброї трапився понад рік тому – 21 травня 2019 року близько 14-ї год. З автоматом чоловік, перебуваючи в с. Старе Село Рокитнівського району Рівненської області на території сільськогосподарського приватного підприємства «Верес» та у приміщенні, нелегально пристосованому під кафе, у присутності людей безпідставно здійснив більше п’яти хаотичних пострілів вгору.

На зауваження присутніх чоловік не реагував та погрожував їм застосуванням насильства. Щоб уникнути біди, троє чоловіків намагалися відібрати в нього зброю, внаслідок чого підозрюваний здійснюючи постріл, одному з них заподіяв тілесні ушкодження.

3 червня 2019 року Рівненським міським судом підозрюваному було обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Захисник підозрюваного оскаржив ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку, переконуючи в суді, що стороною обвинувачення, на його думку, не надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків, на які вказує слідчий у клопотанні, а тому просив обрати запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, взяв до уваги той факт, що в разі звільнення підозрюваного з-під варти він може переховуватися від органів досудового розслідування та суду; незаконно впливати на потерпілих та свідків у даному кримінальному провадженні; знищити, приховати або спотворити речі і документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а також, що громадянин Д. обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 3 червня 2019 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Д. залишив без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

 

Матеріал надав Володимир Іващук, суддя-спікер Рівненського апеляційного суду

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews