Рятувальники з охорони Рівненської АЕС відпрацювали ввідну по ліквідації аварії

19.07.2019 08:13   Джерело: ГУ ДСНС Рівненщини
Опубліковано : Вікторія Синиця

З метою вдосконалення практичних навичок щодо дій з ліквідації аварії з викидом небезпечних хімічних речовин, рятувальники підпорядкованих підрозділів 2-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області з охорони Рівненської АЕС провели навчання по ліквідації умовної аварії на автомобільному транспорті з викидом небезпечних хімічних речовин на території бази цеху господарського обслуговування ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК Енергоатом.

null

Згідно з тактичним задумом, внаслідок розгерметизації однієї з цистерн вантажного автомобіля стався вилив та викид аміаку в навколишнє середовище (близько 1 тонни). Від отруєння парами аміаку постраждав 1 працівник об’єкту. По прибуттю рятувальники ДСНС організували розвідку, евакуювали з осередку пожежі умовного потерпілого, надали йому першу медичну допомогу, здійснили розстановку сил і засобів, передбачених для ліквідації такого роду надзвичайних подій, провели оперативне розгортання з прокладенням магістральних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної аварії.

Для ліквідації надзвичайної ситуації вогнеборці задіяли 4 одиниці пожежної та спеціальної техніки та близько 16 чоловік особового складу. Також для забезпечення безпеки дорожнього руху в межах умовної аварії було викликано підрозділ національної поліції.

null

Після того, як були відпрацьовані усі заплановані дії, керівники навчань підвели підсумки та довели оперативно-тактичну характеристику об’єкту та особливості ведення оперативних дій. Особлива увага зверталася на дотриманні правил безпеки праці.

Проведення таких навчань дає змогу налагодити взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області та національної поліції України, що дасть змогу у випадку виникнення надзвичайної ситуації ефективно ліквідувати її.

За матеріалами ГУ ДСНС Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГУ ДСНС Рівненщини